15 éve nem volt ilyen: 2 milliós utasforgalom a balatoni hajókon

Egyre népszerűbb a balatoni hajózás, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az idei kétmilliomodik utasát köszöntötte ajándékkal a Balatoni Hajózási Zrt. A szerencsés utazó a szerdai 11 órás kompra váltott jegyet.

Mostantól biztosan többet száll személyhajóra vagy kompra a szentbalázsi Vajda Rita, aki a Balatoni Hajózási Zrt. kétmilliomodik utasaként 100 ezer forint értékű utalvány kártyát kapott ajándékba a társaság vezérigazgatójától.Szerencsés volt az útja a Kaposvár mellől érkezett hölgynek, aki édesanyjával Balatonfüredre tartott és mint mondta, eddig alkalomszerűen használták a kompot, leginkább nyáron, a személyhajókra azonban eddig ritkán szálltak fel. Abban azonban biztos, hogy mostantól gyakoribb vendég lesz a balatoni hajókon.

Kétmilliós utasforgalomra 15 éve nem volt példa a Bahart életében – hallhattuk a kompon Dónucz Lászlótól, a társaság értékesítési és forgalmi igazgatójától. Kollár József, a cég vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy a most elért utasszám a révközlekedés és a személyhajózás együttes eredménye. – A személyhajózásban több mint 750 ezer utassal zártuk a szezont, a kompokra pedig mostanáig 1 millió 250 ezren váltottak jegyet – összegzett a cégvezető, aki a balatoni turizmus növekedése mellett a Bahart intenzív marketingtevékenységével is magyarázza a 15 éves csúcsot, hiszen a cég igyekszik mindent megtenni azért, hogy minél több vendéget ültessenek fel a hajókra.

Az elmúlt években egymást követő utasszám csúcsok után Kollár József tájékoztatása szerint óvatosan tervezik a következő évet. A 2019-es üzleti tervben az ideihez hasonló forgalmi adatokkal számolnak, annál is inkább mert a hajózás erősen függ az időjárástól.

likebalaton.hu

keyboard_arrow_up
X