Épül a különleges jégpálya Siófokon

Zajlanak a munkálatok a siófoki hajóállomás melletti területen, ahol Jégkikötő néven vadonatúk jégpályát létesítenek. A téli élményközpont érdekessége egy jégfolyosó lesz, ami egyedülálló a Balatonnál.

Kihelyezték a leendő jégpálya alapjait, folynak a munkálatok a kikötőnél, épp ott, ahol nyaranta városi fesztiválok zajlanak. Most úgy tűnik, hogy télen is érdemes lesz a jól ismert rendezvényhelyszínt felkeresni, ahol egy különleges jégpálya körvonalazódik.

A 11×20 méteres műjégpálya december 21-től egészen 2019. február 17-ig várja a téli sport kedvelőit. A különlegességet pedig az jelenti, hogy a pálya mellett lesz egy 2 méter széles és 50 méter hosszú, palánkkal védett jégfolyosó, amihez hasonlót Csepelen alakítottak ki az elmúlt években.

– A siófoki kikötőben létesítendő műjégpálya ötlete Siófok várossá válásának 50. évfordulójához kapcsolódik, egyfajta karácsonyi ajándékként is felfogható, amelyet az önkormányzat nyújt át a siófoki polgárok és az idelátogatók részére – mondta Szajcz Adrián fejlesztési és beruházási tanácsnok.

A jégfolyosó a téren álló fák között fog kanyarogni és rácsatlakozik majd a jégpályára, ezzel is egy plusz csúszásélményt biztosít a korizók számára. Még soha sem volt ezen a helyen koripálya Siófokon, pedig tényleg szép hátteret biztosít a sportoláshoz a Balaton és a téli pihenőn lévő kikötő.

Akinek nincs korcsolyacipője, az bérelhet a pálya mellett, sőt meg is élezik a helyszínen a korikat és lesz büfé is. A szervezők azt ígérik, hogy hétvégente programok színesítik a helyszínt, jéghoki-bemutatóra, jégdiszkóra és jégkarneválra is számíthatunk.

 

Jégkikötő egyébként minden nap nyitva tart, hétfőtől péntekig 10 órától 20 óráig, szombaton és vasárnap pedig 9 órától 20 óráig várja az érdeklődőket. Az ünnepnapokon sem kell lemondaniuk a mozgás élményéről, ugyanis december 25-én és 26-án 10 órától 17 óráig, január 1-jén 11-től 17 óráig várják a korizókat.

A siófoki lesz a Balaton ötödik műjégpályája. Szigligeten , Balatonlellén és Veszprémben már működnek a létesítmények,Keszthelyen pedig hamarosan nyitnak.

Forrás: likebalaton.hu

keyboard_arrow_up
X