Fényárban úszik a Balaton környéke

Az adventi időszak a karácsony előtti negyedik vasárnaptól karácsonyig tart, de a települések már novemberben díszruhába öltöznek és egészen januárig meg is tartják az ünnepi fényköntösüket.

Karácsonyi fények –Keszthelyen
Keszthelyen idén az ünnepi fények mellett egy különleges adventi koszorú is díszíti a várost. A tűzifából készült díszt az ünnepek után rászorulóknak adományozzák.
A kivilágított Fő tér és sétáló utca minden hétvégén megtelik kézműves árusokkal és forralt bort, gesztenyét is kóstolhatunk az ünnepi koncertek közben.
Karácsonyi fények –Badacsony
Badacsony igazán egyedi ünnepi kivilágítással üzeni a vendégeknek, hogy a hegy télen is nyitva van. A domboldalban, a szőlősorok között kialakított karácsonyfa világítás messziről látszódik, a hegyen a kisebb és nagyobb pincék, éttermek is ünnepi díszbe öltöztek már.
A kis zalai üdülővárosban a Festetics-téren a legszebbek a fények. A tófürdő közelében sétálgatva a kezünkben egy kürtös kaláccsal vagy forralt borral könnyen az ünnepekre hangolódhatunk.
Karácsony fények – Siófok
Siófok valószínűleg az egész balatoni térség legnagyobb karácsonyi kivilágításával büszkélkedhet. A legszebb a Víztorony, a kilátóként és kávézóként üzemelő létesítmény “kupolája” gyémánt ékszerdobozként csillog, színes fényt kaptak a hatalmas panorámaablakok és nagyon látványosak a Víztorony oszlopairól folyamatosan lehulló, világító hópihék. A katolikus templom mögötti zenepavilon idén új fényfüggönyt kapott, így csodás megvilágítást kapott a pavilonban lévő Kálmán Imre szobor.

A kulturális központ előtti téren pedig rengetegen fotózzák a három új, színesen világító, szánkózó hóembert, Herbyt, Harryt és Hugot, akiket a gyerekek december 27-ig láthatnak az 50 kis fenyőfából kialakított belvárosi “Kiserdőben”.

A Fő tér és a Fő utca minden fája ki van világítva, pazarul csillognak a legnagyobb épületek, mint pl. a Sió Pláza, vagy a polgármesteri hivatal. A villanyoszlopok nem csak a központban kaptak fénydekorációt, hanem a Tanácsház utcán és a külvárosi részeken, itt a civil szervezeteknek köszönhetőek is folyamatosan bővül a karácsonyi kivilágítás és az utak felett kifeszített különleges fények.

Szinte hihetetlen, de a városüzemeltetés már nyáron elkezdi a felkészülést, átnézik és pótolják az égőket, és elég hosszú ideig tart a fények kihelyezése, amihez sokszor alpintechnikára is szükség van. A siófoki kivilágítás január 6-ig látható a köztereken.

Forrás: likebalaton.hu

 

keyboard_arrow_up
X