Itt rossz időben sem fog megázni

Barlangok és gyógyfürdők várják a pihenni vágyókat a Balaton körül, ahol egész évben garantáltan kellemes a hőmérséklet.

 

Mutatunk néhány tuti helyet, ahol tudunk fürdeni, vagy akár csónakázni!

 

Hévízi-tó

A Hévízi-tó a legkülönlegesebb strand a Balatonnál. A természetes gyógyvíz meleg vízhőmérséklet, a napokban is 30 fok körüli és télen sem csökken 22 fok alá. A Hévízi-tónak és környékének a lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van. A tó kékje és a környező erdők zöldje és a tóhoz vezető sétány színes virágai energiával töltenek fel bennünket, segítve a gyógyulást. Különleges látvány a hűvös reggeleken a tavat körbeölelő páratakaró.

 

Zalakarosi fürdő

A hétvégén a zalai üdülővárosban a futásé lesz a főszerep. A gyógyfürdőben a több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikacsolódást nyújt. A beltéri élménymedencéből közvetlen kijárat vezet a kültéri medencébe. A termálvíz és a zalai levegő jótékony hatással van a közérzetre.

 

Tapolcai tavasbarlang

Életre szóló élmény a föld alatt csónakázni! A tavasbarlangban egész évben kellemes, 20 C körüli hőmérséklet várja a föld alá érkező vendégeket. A barlangban 3 személyes csónakokon, kísérő nélkül, de nagyon könnyen áteveznek a járatokon a látogatók. A túrához kényelmes utcai öltözet viselete ajánlott. Az utat végig víz alatti reflektorok világítják meg. Lépcsőn és lifttel is le lehet jutni az 1200 négyzetméter alapterületű, 15 méter mélyen található barlangba, melynek egy közel 340 méteres szakasza látogatható. Magas páratartalmú levegője rendkívül tiszta, nincs porterhelése, ezért kiváló a gyógyhatása asztmás, allergiás és egyéb légzőszervi megbetegedések esetén.

Ahogy fordulunk az őszbe, úgy vágyunk jobban a meleg termálvizekbe, a szaunákba, a nyári zsibongás helyett a nyugodt wellness oázisokba.

 

Galerius Élményfürdő

Siófokon egész évben nyitva tartó Galerius római császárról elnevezett élményfürdő a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Van élményfürdő-medence csúszdával, gyermekmedence, pezsgőfürdő, tanmedence. Kétszintes szaunavilágának köszönhetően a szaunaprogramok hazai fellegvárának számít. A melegvizes ülőmedence 36° C-termálvize a közeli Nagyberényből származik.

Forrás: likebalaton.hu

keyboard_arrow_up
X