Karácsonyi fényhajó a Balatonon

A karácsonyi szezon egyik gyönyörű látványossága a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Clubban található. A fényvitorlás egy égősorokkal feldíszített hajó, amely minden adventi vasárnap 17 óra és 18 óra között várja a nézelődőket.

 

Orth Tamás, a jacht kapitánya, a tavalyi évhez hasonlóan idén is kicsinosította Nana nevű hajóját, és személyesen várja az érdeklődőket a kikötőben. Elmondása szerint a Fenyves Yacht Club vezetői kérték meg tavaly, hogy álljon rendelkezésre vasárnaponként és ő szívesen vállalt a feladatot.

11 méter hosszú, 3 méter széles, kétárbócos vitorlása az egyik legnagyobb hajó a környéken, ráadásul egész télen üzemel, vagyis minden évszakban bérelhető. Advent vasárnapjain, a meghiredetett időszakban kellemes karácsonyi zene, és 150 méternyi fényfüzér gondoskodik a karácsonyi hangulatról, ilyenkor álló helyzetben láthatjuk a vitorlást.Az édesapja révén magyar származású, de bécsi születésű Tomas Orth (Orth Tamás) elmondta, hogy előzetes egyeztetés után bárki kibérelheti a hajót, és a bérlők akár kivilágítva is mehetnek vele egy kört.
– Ez egy holland tervezésű, nagyon biztonságos hajó, amit kapitánnyal együtt tudnak kibérelni az érdeklődők. Természetesen ilyenkor is van lehetőség túrázásra, a jachton van fűtés, meleg víz, navigáció, és 220 V. Vannak, akik kimondotta azért jönnek, hogy kivilágítva menjünk egy kört – mesélte a Nana kapitánya, aki hozzátette: szeretné, ha más települések is megismerhetnék a fényhajót, ezért arra is lehetőséget lát, hogy áttúrázzon a szomszédos kikötőkbe.

December 6-án egyébként ezzel hajóval érkezett meg a fenyvesi Mikulás, a gyerekek legnagyobb örömére.

Forrás:  likebalaton.hu

keyboard_arrow_up
X