Karácsonyi sütemények a legjobb balatoni cukrászdákból

A  karácsonyi készülődés sok családban elképzelhetetlen a saját készítésű sütemények nélkül, de sokan inkább cukrászdából szerzik be az ünnepi asztalra szánt édességeket. Megmutatjuk, nekünk melyik balatoni sütemények a kedvenceink.

Az adventi időszakban viszonylag kevés az az ember, aki diétázni kezd, és ne csábulna el a karácsonyfára vásárolt, magyar ötletből született szaloncukrok vagy egy-egy sütemény láttán. Ilyenkor még a kevésbé édesszájú családok asztalára is többször kerül aprósütemény, karácsonykor pedig bejgli, flódni és torták. A Balaton környéki cukrászdák szezonális kínálatában is szebbnél-szebb és persze nagyon finom karácsonyi desszertek találhatók.

A balatonfüredi Bergmann cukrászdába jómagam elsősorban krémesezni járok, de a karácsonyi bejglijükért is megéri autóba ülni. Diós, mákos, narancsos-csokoládés és szilvalekváros-marcipános töltelékkel készítik.

Nézze meg, hogy készül ez a finomság!

Beigli készül a Bergmann Cukrászdában

Beigli készül a Bergmann Cukrászdában hagyományosan pozsonyi tésztából dió-, mák-, narancsos-csokoládé- és szilvalekváros-marcipános töltelékkel

Közzétette: Bergmann Cukrászda – 2015. december 14., hétfő

Gyenesdiáson Mónisüti a bejgli helyett flódnival és aprósüteményekkel várja a vendégeket, és csodaszép macaronocat is vásárolhatunk nála, bár ez utóbbi nagyon gyorsan elfogy. Az ő flódniját Keszthelyen a Part kávézóban és Balatonfüreden a Pazar kávézóban is megkóstolhatjátok.

Fotó: Mónisüti

A Segreto sütemények több Balaton-parti településen kaphatók, némelyik darab annyira szép, hogy inkább gondolnám adventi dísznek, mint ehető finomságnak.

Persze, ha megkóstoljuk, rájövünk, hogy kár lett volna dekorációként meghagyni. Hévízen a Macchiato Cafféban, Keszthelyen az Interspar Segreto Desszertpultjában, Balatonfüreden a Dzsemboriban és Veszprémben az Orange kávézóban adhatjuk át magunkat az ünnepek előtt is a dolce vita életérzésnek.

A felsorolt sütemények megrendelhetők, így egy téli balatoni kirándulásról bárki vihet haza balatoni édes ízeket a karácsonyi asztalra vagy az ünnepi készülődéshez.

Készítette: Mihály Szilvia

Forrás: likebalaton.hu

keyboard_arrow_up
X