Milyen színű legyen idén a karácsonyfa?

A Grincs nem szereti a karácsonyfát, mert szerinte „az egész karácsonyi ünnep kész röhej” és igyekezett az egész karácsonyt ellopni, de szerencsére nem sikerült neki. Így aztán idén is gondolkodhatunk, hogy mekkora és milyen színű legyen a fenyőfánk. Kiderül az is, hogyan csempészhetjük a balatoni életérzést is a karácsonyfára.

Aki gyermekkora karácsonyait szeretné visszaidézni, annak nem a színek számítanak, hanem a díszek érzelmi értéke. Minden karácsonyfadíszhez kötődik egy esemény, egy emlék, egy-egy érzés. Ám a trendkövetők számára a színek, díszek harmóniája, az ünnepi díszbe öltözött otthon látványának egységessége sokkal fontosabb az érzelmi plusznál. Ilyenkor rengeteget segít, ha egy színséma szerint döntünk. Ebben az esetben a szépséges csomagolópapírok közül is sokkal könnyebb lesz választani, hiszen hasonló, ám színeiben harmonizáló nyomatokat vásárolhatunk.

Hogyan válasszunk színt?
1. Jó kiindulási pont a lakás színvilága. Ha egyébként is kedveljük otthonunkban például a kéket és a sárgát, akkor használjuk ezt a mediterrán párosítást a dekorálásban is. A lényeg a szobában az egységes megjelenés.
2. A bútorok is jó kiindulási pontot adnak. A rusztikus környezetben például elegánsabb a zöldek, barnák, aranyak használata. Egy modern, IKEA bútorokkal berendezett nyaralóban azonban nem hat majd idegenül a dinamikus színek használata sem.
3. Karácsonyi mesevilág ihlette lesz az otthonunk, ha a Mikulás öltözetének színe, piros-fehér cukorkái, adják a díszítés alapját.
4. Passzoljon minden az ünnepi asztalhoz, annak színeihez. A hófehér damasztabrosz, az aranyozott szélű tányérok, a csillogó poharak igazán jól illeszkednek majd az ünnepi díszbe öltöztetett nyaralóhoz.
5. A karácsony klasszikus színvilága az arany és a vörös párosítása, kiegészítve a jeges fehérrel vagy az ezüsttel. Aki ezt választja, nagy hibát nem véthet.
6. Aztán előkerül egy a szívünket megdobogtató karácsonyi szalag… ami az eddigi döntésünket azonnal felülírhatja.

Schumann Andreát, a Galagonya Virágműhely virágkötő mesterét arról kérdeztük, mitől lesz a karácsonyfánk trendi, elegáns és hogyan csempészhetjük rá a Balatont. 🙂
– A hagyományos színek mellett minden évben megjelennek úkj, kiegészítő árnyalatok, idén például a halvány rózsaszín, a finom púder, a szürke. A Balaton rajongóknak nagy örömet okozhat, hogy a víz színek: a türkizkék, türkizzöld is divatos lesz 2018-ban a karácsonyfán. Ezeket a hideg színeket melegebbé varázsolhatjuk csokoládébarnával, vagy az extravagáns hatású naranccsal. A színek mellett a textúrákkal is játszhatunk. Trendivé varázsolja a karácsonyfát, ha a régi üvegdíszeket kiegészítjük bőr, szőrme vagy – nem túl rusztikus, hanem modernebb kivitelezésű – natúr anyagú díszekkel, kiegészítőkkel.

A rendezvények és esküvők dekorálására szakosodott virágkötő mester szerint a balatoni életérzést, a víz hullámzását a karácsonyfára csempészhetjük még türkiz szalagokkal is.

2018 trendi karácsonyfája
A londoni John Lewis áruház karácsony szakértője, Dan Cooper szerint 2018 legdivatosabb karácsonyfái a szivárvány színeiben pompáznak majd. No persze nem csak úgy összevissza, hanem mintha a a szivárványba mártottuk volna a fenyőfánkat.

A szivárvány színeiben pompázó karácsonyfa végső kinézete azonban csak a fantáziánktól függ.

 

Illusztrációk: pexels, christmas.365greetings, johnlewis.com

Forrás:  likebalaton.hu

keyboard_arrow_up
X