3+1 programtipp Valentin-napra

Február 14-én ünnepeljük a világszerte kedvelt Valentin-napot, mely több mint a szerelem ünnepe. A szeretetről és a barátságról is szól és egyben tavaszváró esemény.

Szent Bálint a szerelmesek, lelki betegek és az epilepsziával küzdők védőszentje. Magyarországon ugyan ennek a szentnek nem alakult ki különösen nagy kultusza, de az angolszász országokban annál inkább. Magyarországon is igen változó ki ünnepli és ki nem ezt a napot, de azoknak, akik szeretnék pártjukat meglepni valami különleges élménnyel hoztunk pár tippet a Balaton körül!

 

1. Romantikus séta Balatonvilágoson
Ha kedveseddel egy meghitt programot szeretnétek, távol a nyüzsgéstől irány Balatonvilágos! A balatonvilágosi Magaspartról már a panoráma is ámulatba ejtő, de párod talán nem is sejti, hogy nem csak a kilátó vár rátok, hanem a Panoráma-kilátó parkjában található fehérre festett bájos kis fahíd is. A Szerelmesek hídja, másnéven Sóhajok hídja talán a Balaton egyik legtitokzatosabb és egyben legromantikusabb helye. A várható napsütés időnek köszönhetően ideális helyszín egy meghitt sétára A híd felett átívelő kapun olvasható: “ Az itt fogant szerelem múlhatatlan” .

 

Fotó: gn-geoneo.blogspot.com

 

2. Emlékezetes pillanatokkal teli Zamárdi

Ha a déli parton szeretnétek tölteni ezt a napot, és egy kis szerelmes különlegességgel is fűszereznétek utatokat, akkor Zamárdiba kell, hogy vezessen az! Egy könnyed városnézés után keressétek meg a Balaton szíve szobrot, ahol tökéletes Valentin-napi közös képeket csinálhattok! Nem mellesleg a szobortól mesés kilátás nyílik a Balatonra, a Tihanyi-félszigetre és a Balaton keleti oldalára.

 

Fotó: zamardi.hu

3. Közös lakat Keszthelyen
Keszthely is tökéletes helyszínválasztás a szerelmesek napjára, a Festetics kastély romantikus, elegáns hangulatával.
De a város további felfedezése közben mindenképp menjetek el a Babamúzeumhoz is, hiszen az előtte lévő falon rengeteg lakatra lelhettek. Ezt ti is megtehetitek és felrakhattok egyet szerelmetek jelképeként, akár a nevetekkel vagy egy olyan dologgal díszítve, amit csak Ti értetek. Az ősi kínai hagyomány szerint, ha a szerelmesek lakatot helyeznek el egy véget nem érő láncon vagy kerítésen, szerelmük örökké fog tartani.

 

Fotó: monitormagazin.hu

+1 Romantikus Vacsora Paloznak szívében

A dimbes-dombos tájban meghúzódó kis falu, romantikus utcáival és Balatonra eső kilátásával az Északi-part egyik leghangulatosabb kis települése. A téli nyugalom ellenére, a falu szívében rálelhettek a Sáfránkert Vendéglőre ahol egy ízletes vacsora mellett ünnepelhetitek meg a Bálint-napot, ráadásul Február 14-én 19:00-tól Valentin-napi “Egy Falat JazzPiknik” este lesz a Flóra&Bálint Akusztikkal. Mi lehetne jobb program a nap zárásául, mint egy zenei aláfestéssel kísért vacsora a szerelmeddel?

Az eseményről még több információt ITT TALÁLTOK!

 

Fotó: facebook.com/safrankertvendeglo

 

Kiemelt kép: strandszallas.hu

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló