Víz Világnapi Konferencia a Balaton Régióban

Online kivitelezés mellett döntöttek az idei Víz Világnapi Konferencia a Balaton Régióban névre keresztelt rendezvény szervezői. A Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezetének programja mára már hagyománnyá nőtte ki magát, a járványhelyzet miatt viszont sajnos kénytelenek a digitális platformon lebonyolítani az eseményt.

A víznek rendkívül fontos szerepe volt és van a földi élet, a termelés és a társadalmi-gazdasági fejlődés alakulásában. Az adott korok társadalmi-gazdasági élete szinte minden vonatkozásban összefüggött és összefügg a víz-viszonyokkal. A víz és a társadalom állandó kölcsönhatásban van egymással. A tiszta és biztonságos víz az egyik legértékesebb erőforrásunk, gazdasági értéke már ma is felbecsülhetetlen, és mai tudásunk szerint egyre inkább azzá válik a jövőben, ezért felelősségteljesebben kell felhasználnunk. Meg kell teremteni az egyensúlyt a társadalom, az ipar, a mezőgazdaság szükségletei és az élővíz / édesvízkészletek védelme között.

Tekintettel arra, hogy a 2021. évben a Víz Világnap középpontjában a víz értékelése „témakör” áll rendezvény célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tájékoztatást kapjanak a víz globális hidrológiai körforgásáról, a vízlábnyom fogalmáról, az általuk használt termékek, élelmiszerek előállításának vízigényéről, a Balaton vízgyűjtőjén megvalósuló felelősségteljes vízgazdálkodásról, a közvetlen emberi vízhasználatról, valamint a vízkészlet gazdálkodást érintő fejlesztésekről, beruházásokról.

A konferencia címe:  Víz Világnapi Konferencia a Balaton Régióban
A konferencia időpontja: 2021. március 23.
A konferencián való részvétel lehetősége: online

A konferencia tervezett programja ide kattintva érhető el.



Forrás: hirbalaton.hu

Kapcsolódó

Idegenhonos szibériai tokot fogtak a Balatonból

A más néven lénai tokként is ismert faj balatoni jelenléte a szakemberek szerint nem kívánatos. - - A
Elolvasom

Egy hétvége Badacsonyban, mely a szürkebarátról szól

Végre itt a tavasz és vele együtt a szép idő, virágokba borulnak a fák és téli álmából ébredve a természet
Elolvasom

Fonyódi diák nyerte az ENSZ-modell konferenciáját New Yorkban

Nagy Boldizsár fonyódi diák kapta a "legjobb delegált" kitüntetést az ENSZ működését "szimuláló" konferen
Elolvasom