Vasárnaptól kéthetente piacot rendeznek Veszprém belvárosában

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával vasárnaptól kezdve kéthetente piacot rendez a Veszprémi Programiroda Kft. a bakonyi megyeszékhely történelmi belvárosában, az Óváros téren.

A rendezvényt beharangozó keddi veszprémi sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatói főtanácsadója elmondta: a kéthetente vasárnap délelőttönként nyitva tartó piaccal szeretnék feléleszteni a régi vásári hagyományokat és élettel töltenék meg a belvárost.
    

A környékbeli termelők és árusok portékái mellett kockás abroszos asztaloknál ehetnek-ihatnak az érdeklődők, egy miniszínpadon pedig programok is szórakoztatják majd a vendégeket – tette hozzá. Közölte: az első piacnapra már több mint harminc standot foglaltak le.
    

Üdvözölte az Óváros téri piacnyitást Porga Gyula Veszprém kormánypárti polgármestere is, aki az EKF-program város- és közösségépítő szerepére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: az Óváros tér, mint piactér találkozási pontot jelentett a régi veszprémieknek, a hagyományok felelevenítése pedig a közösséget erősíti majd.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó

Újra nyitva a Balaton Játékpont, Balatonalmádi ingyenes, városi játszóháza

2015 áprilisa óta működik a Balaton Játékpont, a Pannónia földszintjén található városi játéktér, amely ing
Elolvasom

A Kéknyelű Piknik a Balaton legnyáriasabb tavaszi borfesztiválja

A Kéknyelű Piknik a badacsonyi Kéknyelű bor fesztelen ünnepe, zenével, gasztroélménnyel, mesterkurzussal, s
Elolvasom

Ismét dílereket fogtak a siófoki rendőrök

A siófoki nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást - tájékoz
Elolvasom