Egészséges zsírsavforrás a kender

A megfelelő mennyiségű egészséges zsír bevitele fontos a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. A kender különösen gazdag ezekben az egészséges zsírokban, beleértve az Omega-3 és Omega-6 zsírsavat.

A kenderről röviden

A kender növény a Cannabis sativa egy fajtája, amelyet rostjai miatt termesztettek, nem pszichoaktív hatása miatt. Sok kendertörzs nem rendelkezik a kannabiszhoz kapcsolódó mentális hatásokkal. Ezt a fajta ipari kendert évezredek óta használják rostforrásként, olajként és fontos táplálékforrásként.

Ha táplálkozásról van szó, a kendermag a növény legfontosabb része. A magok egészben vagy héj nélkül is fogyaszthatók. A szójatejhez hasonló tejet is készíthetünk belőlük. A kendermagolaj ugyanúgy használható étolajként, mint az olívaolaj. A Hemp Health webáruházban nagyszerű, kendermagtartalmú élelmiszereket vásárolhat arra az esetre, ha szeretné élvezni a kender egészségügyi előnyeit étrendjében!

Lehetséges egészségügyi előnyei

A kendermagban található vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok jelentős egészségügyi előnyökkel járhatnak. A kenderolaj például gazdag E-vitaminban, ami hasznos az immunrendszer működésének megőrzésében. Antioxidánsként is működik, segít csökkenteni a szabadgyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak a szervezetben. Ezenkívül a valódi kender egészségügyi előnyökkel is járhat, például csökkentheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát.

A rostok létfontosságúak az egészséges emésztőrendszerhez, és az egész kendermag kiváló forrása mind az oldható, mind az oldhatatlan rostoknak. Az oldhatatlan rostok hozzájárulnak a széklet térfogatának növeléséhez, és összefüggésbe hozható a bélrák alacsonyabb kockázatával. Eközben az oldható rostok prebiotikumként működnek, és táplálják a belekben élő „jó” baktériumokat.

A kendermagból származó oldható és oldhatatlan rostok kombinációja segíthet megőrizni az emésztőrendszer zökkenőmentes működését, és megakadályozhat számos gyakori állapotot, mint például a székrekedés, a fekélyek és az aranyér.

Ekcéma és bőrirritáció ellen is hatékony lehet

A kenderben található Omega-3 és Omega-6 zsírsavak kombinációja nem csak a szívnek jó. Korai tanulmányok azt mutatják, hogy kendermagolaj hozzáadása az étrendhez segíthet enyhíteni az ekcéma tüneteit. 

Úgy tűnik, hogy a kendermagban lévő olaj segít egyensúlyban tartani a vérben lévő lipideket, csökkentheti a bőr kiszáradását és viszketését. Bár további vizsgálatokra van szükség, a kendermagolaj más típusú olajokkal való helyettesítése az étrendben biztonságos és egyszerű módja lehet a bőrirritáció csökkentésének.

Fedezze fel a Hemp Health webáruházban elérhető kendertartalmú élelmiszereket, és próbálja ki a finom és hasznos falatokat szervezete egészsége érdekében!

Kapcsolódó

Hogyan tarthatjuk életben a lángot a párkapcsolatunkban?

A hosszú távú kapcsolatokban az intimitás megőrzése és a szenvedély fenntartása nem egyszerű, folyamatos fi
Elolvasom

Mik azok a túlfeszültség-levezetők és miért van rájuk szükség?

A túlfeszültség-levezetők olyan eszközök, amelyek célja a villamos hálózatokban keletkező túlfeszültségek h
Elolvasom

Számos előnye van a szerves trágyák használatának

Szerves trágyák segítségével hatékonyan tudjuk feljavítani a talaj összetételét, valamint a biológiai diver
Elolvasom