Bezár a balatonboglári uszoda a magas rezsiköltségek miatt

A polgármester szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha az állam válna a létesítmény fenntartójává.

Honlapján tájékoztatta a látogatókat a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ, hogy a magas rezsiköltségek miatt be kell zárniuk. A hírre reagált Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere is a közösségi oldalra feltöltött videóban. 

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan időre zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!” – közölte honlapján az Urányi János Sport és Szabadidő Központ, melyről a termalonline.hu számolt be.

Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amiben részletesen beszélt a bezárás okairól. Mint mondta, az áramdíj a korábbi 9 millió forintról 60 millió forintra ugrott és a gáz ára is jelentősen drágult. Ezzel a két összeggel több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan az uszoda üzemeltetésére költeniük.

A polgármester szerint ez a probléma megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, azonban a képviselők ezt a terhet nem akarták a lakosságra tenni. Mészáros Miklós véleménye szerint az is probléma, hogy annak idején, mikor az uszodát építették, nem figyeltek az energiatakarékosságra, hiszen az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok és nincs napelem vagy hőszivattyú sem. Balatonboglár polgármestere jelenleg csak abban látná a megoldást, ha az állam átvenné az Urányi Uszoda üzemeltetését.




Kapcsolódó

Felújítják a tapolcai Y-házak parkolóit

Az új testület rendkívüli ülésén döntött az ügyről. - - Elindulhat a Kazinczy téri parkolófejlesztés,
Elolvasom

Pisztollyal ijesztegette a szomszédját egy zalai férfi

A nagykanizsai rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki gázpisztollyal ijesztegette a
Elolvasom

Szőlőültetvények segíthetnek a kutatóknak megálmodni a „klímabarátabb” mezőgazdaságot

A klímaváltozás miatt jelenleg is átalakuló időjárási viszonyok között szükség van olyan új, klímabarát me
Elolvasom