Másfélszeresére drágul egy balatoni strand?

Másfélszeresére drágul egy balatoni strand?

A zánkai képviselő-testület a legutóbbi ülésén a strandbelépők 50 százalékos emeléséről döntött, és vita alakult ki a helyiek részére kiadott új, családi bérlet árával kapcsolatban is, amely végül duplája lett annak, amit az eredeti előterjesztésben terveztek. A bérletek ára ugyanakkor maradt a 2022-es szinten- írja a portfolio.hu

A balatoni önkormányzatok érthető módon az év elején, tavasszal döntenek arról, hogy mennyivel emelkedjenek a strandbelépők árai a szezonban, így tett nemrég Balatonalmádi és a zánkai önkormányzat oldalára is felkerült az az előterjesztés, amely a belépők árának emeléséről szól.

A jegyárak 50 százalékkal nőnek majd a strandon, amely jóval meghaladja mind az infláció, mind pedig a bérek emelkedésének ütemét, a bérletek árai azonban nem változnak a 2023-as szezonban.

Jön a családi bérlet

A képviselő-testület úgy döntött, hogy bevezet egy zánkai családi szezonbérletet, amely úgy működne, hogy a zánkai lakosok megjelölhetik 5 egyenesági rokonukat, akikkel kedvezményes áron léphetnek be a strandra.

A jegyzőkönyv szerinti ebben nem volt teljes egyetértés a képviselők között, volt aki szerint visszaélésre ad lehetőséget egy ilyen bérlettípus, de mások úgy vélték, hogy ilyen probléma nem lesz, ugyanis “egy tisztességes faluban ilyen nincs”.

Az árról is vitatkoztak, ugyanis a polgármester kevesellte a 4 ezer forintos díjat, hiszen azok a nyaralók, akik adóznak a településen 8 ezer forintért kapják a bérletet. Ezt végül megszavazták, a bérletet bevezették és a helyiek is ugyanannyit fizetnek, m

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó

Nem nagyon kapkodtak az ötmilliárdos tihanyi ingatlan után

A szóban forgó üdülő épületei majdnem húsz éve állnak használaton kívül. - - Első körben nem sikerült
Elolvasom

Páratlan égi jelenségek várnak ránk október második felében

Különleges együttállásokat figyelhetünk meg, amennyiben a felhőzet, illetve annak hiánya, ezt lehetővé tesz
Elolvasom

Kiterjedt kerékpártolvaj hálózatot buktattak le a balatonalmádi rendőrök

A nyomozás végül még a határon túlra is kiterjedt - tájékoztatott a police.hu. - - Egy budapesti lakos
Elolvasom