Csapatépítő szervezése a munkatársak közötti kohézió erősítésére

Csapatépítő szervezése a munkatársak közötti kohézió erősítésére

A nyomott, kiábrándult, vagy akár feszültséget keltő munkahelyi légkör nem igazán teszi a cégedet vonzóvá az álláskeresők körében. Így ha vezetőként te is ezt tapasztalod, akkor ideje a cselekedned!

Szervezz például csapatépítőket, amelyek javíthatják az alapvető hozzáállást, és növelhetik a lojalitást a dolgozóid körében! Az összetartó csapat és a hatékony csapatmunka képe pedig segíthet abban, hogy minél több olyan személy figyelmét felkeltsd, aki például a Zyntern.com-ot használja álláskeresésre; már persze ha te is ezen a felületen keresed leendő munkavállalóidat.

Menjetek el túrázni!

Bár a legnépszerűbb csapatépítő célpont általában a gokartpálya vagy egy szabadulószoba, de nyáron, amikor hétágra süt a nap, sokkal jobb, ha elmentek inkább túrázni. A friss levegő, a szél lágysága és a csodaszép környezet biztosan képes lesz majd kiszakítani a dolgozóidat az irodai rutinból.

De, ha szeretnéd ezt az élményt még inkább feldobni, akkor javasoljuk számodra a geocachinget, ami lényegében a modernkori kincskeresés. Ehhez nincs más dolgod, mint kijelölni az erdőben több pontot, és ezekhez megadni a szükséges GPS koordinátákat, hogy a résztvevők végül eljussanak az elrejtett zsákmányhoz.

A GPS koordináták átadása kétféle feltételhez köthető. Dönthetsz úgy, hogy elég az, ha csak elérik a kijelölt állomást. De az is egy opció, hogy minden egyes helyszínen egy kihívást kell teljesíteni.

Jó ötlet lehet még a kenu és a SUP-túra is

A kenutúra szintén nagyszerű választásnak bizonyul. Ehhez ugyanis nincs szükség vízi jártasságra, továbbá a mentőmellényt és az evezőt is biztosítja a szolgáltatást nyújtó cég.

A SUP egyre népszerűbb manapság, mivel a speciális vízideszka használatának elsajátítása nem tart tovább 5 percnél, így egy ilyen túra megszervezése is jó ötlet lehet. Sőt, ezzel nem csupán a dolgozók kikapcsolódását biztosítod, hanem elősegítheted azt is, hogy az egyensúlyérzékük és az állóképességük is fejlődjön.

Rendezz sportversenyt!

A sportverseny nem csupán egy szórakoztató esemény, hanem nagyszerű módot jelent a csapatkohézió erősítésére és az egészséges rivalizálásra. Ennek köszönhetően pedig dolgozók nem a munkahelyen, hanem itt fogják levezetni az egymás között fellépő feszültséget.

De emellett még azért is előnyös egy ilyen rendezvény, mert teljesen a csapatod igényeidnek megfelelően alakíthatod ki. Ha vannak olyan dolgozóid, akik kifejezetten jók bizonyos sportokban, akkor érdemes őket megkérned, hogy bonyolítsák le az egyes versenyszámokat.

Reméljük, hogy a fentebb leírtakból sikerül némi inspirációt nyerned, és olyan csapatépítőt tudsz majd összerakni, amelyet garantáltan mindenki élvezni fog.

Kapcsolódó

Matrac vagy ágy? Érvek és ellenérvek

Nincs jobb érzés annál, mint egy hosszú munkanap után álomra hajtjuk a fejünket a saját ágyunkban. Ehhez az
Elolvasom

Válassz minőségi kutyatápot, hogy a kedvenced mindig egészséges és boldog legyen!

Ahhoz, hogy egy valóban minőségi kutyatápot találhass a kedvenced számára, meg kell értened néhány alapvető
Elolvasom

CBD a szorongás leküzdéséhez

Bár a többségünknél eltérő, hogy bizonyos tényezők milyen gyakran váltanak ki aggodalmat, de egy biztos, a
Elolvasom