E-bike-akkumulátor a gondtalan suhanáshoz

E-bike-akkumulátor a gondtalan suhanáshoz

Az elektromos kerékpárok egyre felkapottabbak, ami nem is a véletlen műve, hiszen remek lehetőséget nyújtanak munkába járáshoz, vagy hosszabb biciklitúrák teljesítéséhez. Lényegük, hogy egy elektromos rásegítő rendszerrel könnyebbé teszik a tekerést, de ugyanúgy megmarad a tevékenység sport értéke is, hiszen a jármű nem végzi el az összes munkát.

Az Akku-Elem e-kerékpár-akkumulátorok széles választékával várja az érdeklődőket. A webshopban mindenki megtalálhatja a számára ideális akkut, illetve szakértői segítséget is igénybe vehet.

Milyen akkumulátort érdemes választani?

Először is el kell dönteni, hogy milyen tevékenységre lenne elsődlegesen használva a kerékpár. Városi használathoz, városon belüli munkába járáshoz nincs szükség akkora teljesítményre és hatótávra, mint például a biciklitúrákhoz vagy hegyi kerékpározáshoz.

Az akkumulátor legfontosabb tulajdonsága az, hogy mekkora teljesítményű motort, mennyi ideig és mekkora távon képes meghajtani. A legjellemzőbbek a 36 Volt feszültséggel rendelkező termékek, de akad bőven a piacon 48 és 60-as változat is. Minél nagyobb a feszültség, annál kisebb áramerősséggel is képes elérni ugyanazt a teljesítményt.

A feszültség mellett az amperóra érték is nagy jelentőséggel bír, ugyanis a kettőnek a szorzata adja meg a Wattóra értéket, ami megmutatja, hogy mekkora teljesítményű motort, mennyi ideig képes meghajtani az akkumulátor. Ebből pedig ki lehet számolni, hogy mekkora a hatótáv.

Élettartam

Az e-bike-akkumulátornak nem a hatótáv az egyetlen lényeges mérőszáma. Nagyon fontos a termék élettartama is, amit a töltési ciklusok száma határoz meg. Ez megmutatja, hogy hányszor lehet feltölteni az akkumulátort úgy, hogy annak teljesítménye ne romoljon számottevően.

Az is egy lényeges kérdés, hogy mennyi idő alatt tölt fel az akku. Ha gyakran van használatban a kerékpár, és a napi szükségletek intézéséhez elengedhetetlen, akkor fontos, hogy minél gyorsabban rendelkezésre álljon. Ilyen esetekben érdemes a lítiumos darabokat választani, ezek ugyanis rövidebb töltési idővel rendelkeznek.

Mivel az elektromos kerékpárokhoz tervezett prémiumakkumulátorok direkt úgy lettek kifejlesztve, hogy igazodjanak a speciális igénybevételhez, így ezek sokkal több alkalommal feltölthetők anélkül, hogy a teljesítményromlás érzékelhető lenne, mint a hagyományos akkumulátoroknál.

Első a megbízhatóság és a minőség

Az akkumulátor kiválasztásánál érdemes arra törekedni, hogy ismert, megbízható gyártó termékét vásárolja meg, lehetőleg több év garanciával. Természetesen az árakra is muszáj figyelmet fordítani, de ne ez legyen az elsődleges szempont. A jó ár-érték arány megtalálása a kulcs. A felhasználás jellege miatt biztosan van olyan kritérium, amiben nyugodt szívvel köthet kompromisszumot, ezzel faragva az árakon, de a megbízhatóság ne tartozzon ezek közé.

Kapcsolódó

Milyen előnyei vannak a rendszeres kirándulásnak?

A kirándulás szó hallatán mindenkinek a túrázás jut az eszébe. Sokan pont ezért riadnak vissza, hiszen sokk
Elolvasom

Van olyan extrém sport, amit akár a következő hétvégén kipróbálhatunk

Nincs szükség hozzá hosszas képzésre, tanfolyamok elvégzésére, és még több tízezer vagy százezer forintot s
Elolvasom

Kerékpártúra a Balaton körül: Tippek és útvonalak minden szintű bringásnak

A Balaton körüli kerékpártúra az egyik legnépszerűbb sport- és szabadidős tevékenység Magyarországon. Az o
Elolvasom