A vízálló laminált padlókról röviden

A vízálló laminált padlókról röviden

A padlóburkolatok között nagyon sok eltérés lehet. Nem csupán megjelenésükben, mintázatukban, hanem anyagukban, minőségükben és vízállóságukban is. Most a vízállóság kapcsán szeretnénk egy összefoglalást adni.

A padlóburkolatok típusai

A laminált padlók nagyon jól mutatnak, és ha azt szeretnénk, hogy az egész lakásban ugyanolyan legyen mindenhol, ma már erről sem kell lemondanunk: ezek a padlóburkolatok lehetőséget adnak rá, hogy megvalósítsuk az álmunkat. Az iFloor vízálló laminált padlói segítenek bennünket abban, hogy a fürdőszoba és a konyha miatt se kelljen lemondanunk az egység iránti vágyunkról. 

Először is tegyük tisztába, hogy milyen padlóburkolatok is léteznek. Két nagy csoportra oszthatjuk őket: hideg és meleg burkolatra. A hideg burkolatok kategóriájába a mű és természetes kőből, valamint a kerámiából készült darabok tartoznak. A meleg burkolatok rendkívül sokfélék lehetnek, de közös bennük, hogy tartalmaznak fát (parketták, fapadlók, laminált padlók, vinyl padlók stb). 

A vízállóság meghatározása

A laminált padlók esetében beszélnünk kell a vízállóság fogalmáról is. Mivel tartalmaz fát, ezért a vízállóság nem ugyanazt jelenti, mint egy hideg burkolat esetén, amely az anyagából adódóan nem engedi át a vizet, bármennyi ideig is áll rajta. Ez esetben a gyártók aszerint szokták meghatározni, hogy hány órát képes kibírni az anyag, mielőtt a fa alkotóelemeket elérné a víz. 

Alapvetően a mindennapi életre lettek kifejlesztve. A vízálló laminált padlók ennek az elvárásnak tökéletesen megfelelnek. A gyengébb minőségűekről is elmondható, hogy a normál életvitel mellett kifogástalanul ellenállnak a víznek. 

A legtöbb ilyen burkolat már 24 órás vízállóságot is tud biztosítani. Könnyen beláthatjuk, hogy így simán felveszik a versenyt a hideg burkolatokkal, hiszen nem igazán jellemző, hogy napokra elárasztanánk az otthonunkat vízzel. 

Azonban ha valaki fél az olyan extrém lehetőségek előfordulásától, mint amilyen egy, a nyaralásunk idején bekövetkező csőtörés, az ő számukra is létezik megoldás. A vízálló laminált padlók között már találunk olyat is, amely a speciális gyártási technológiának köszönhetően olyan bevonatokat kapott, és a benne lévő fa alapanyag is olyan kezelésnek lett alávetve, amelynek segítségével bármennyi időre képes taszítani a vizet anélkül, hogy eldeformálódna, megrongálódna. 

A vízálló laminált padló lerakása 

A vízálló változat lerakása semmiben sem különbözik a normáltól. A klikkes kialakításnak köszönhetően nagyon egyszerű a folyamat. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a gyártói garancia feltétele lehet a szakember által történő lerakás. Mindamellett bár a burkolat elemei könnyedén összeilleszthetők, az aljzat előkészítése nagy odafigyelést igényel. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy megfelelően tudnánk kivitelezni, akkor inkább kérjük burkoló szakember segítségét. 

A megfelelő padlóburkolat kiválasztásával otthonunk szépségét sokáig élvezhetjük majd.

Kapcsolódó

Betörték az új keszthelyi polgármester autójának szélvédőjét, a kereket kilyugatták

Az esetről maga dr. Tóth Gergely számolt be a közösségi oldalán. - -
Elolvasom

Így védje meg otthonát az elektromos eredetű tűztől

Az elektromos rendszerek és hálózatok manapság már mindenhol körülveszik az embereket, szinte lehetetlen an
Elolvasom

Milyen előnyei vannak a rendszeres kirándulásnak?

A kirándulás szó hallatán mindenkinek a túrázás jut az eszébe. Sokan pont ezért riadnak vissza, hiszen sokk
Elolvasom