Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg.

Szári Zsolt, a vagyonkezelő Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezetője az átadóünnepségen ismertette: a kikötőfejlesztés eredményeként két móló mentén összesen 75 modern, elektromos töltési lehetőséget is biztosító csónakkikötőhelyet alakítottak ki.

A költségekhez a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 50 millió forinttal járult hozzá, az üzemeltető Balatonudvari Öböl Csónakos Egyesület pedig további 7,2 forintból oldotta meg az elektromos hálózat bővítését és a partrendezést. A megújult kikötő idén június 25-én kapta meg a használatbavételi engedélyt. Az önkormányzat és a halgazdálkodási társaság között megkötött vagyonkezelési szerződésnek köszönhetően évtizedes távlatban biztosított a horgászokat is kiszolgáló kikötő működése – áll a BHN közleményében.

Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke az átadóünnepségen úgy fogalmazott, kiemelt céljuk a horgászati pozícióik javítása, lehetőségeik fenntartása, fejlesztése.  A csónakkikötők létesítése, bővítése azért is kulcskérdés, mert a horgászturizmust leginkább korlátozó tényező a horgászatra alkalmas szabad partszakaszok csökkenő száma – tette hozzá.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

Felújítják a tapolcai Y-házak parkolóit

Az új testület rendkívüli ülésén döntött az ügyről. - - Elindulhat a Kazinczy téri parkolófejlesztés,
Elolvasom

Pisztollyal ijesztegette a szomszédját egy zalai férfi

A nagykanizsai rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki gázpisztollyal ijesztegette a
Elolvasom

Szőlőültetvények segíthetnek a kutatóknak megálmodni a „klímabarátabb” mezőgazdaságot

A klímaváltozás miatt jelenleg is átalakuló időjárási viszonyok között szükség van olyan új, klímabarát me
Elolvasom