Újjászületett a balatonhenyei kultúrház

Mintegy 250 millió forintból megújult az 1950-es években épült balatonhenyei kultúrház. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az intézmény átadó ünnepségén úgy fogalmazott: az elmúlt években jelentősen megújult a Veszprém vármegyei település, ennek a folyamatnak fontos része a kultúrház újjászületése.

Mint mondta, az épület korábban faluházként működött és csak kisebb rendezvények befogadására volt alkalmas. Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően nyaranta nívós produkciók részesei lehetnek az oda látogatók, az ott élők pedig egész évben használhatják.

Megújult az épület színházterme, tetőszerkezete, fogadóteret alakítottak ki, az emeleten pedig két szoba kapott helyet, amelyeket turistaszállóként használnak. Szabadtéri színpad és játszótér is épült az épület szomszédságában.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy további fejlesztések várhatók a településen, majd megköszönte a munkát a közreműködőknek.

Kulin Miklós György, Balatonhenye független polgármestere felidézte: az 1957-ben épült közösségi ház alapjait felhasználva valósították meg a beruházást.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

170-nél is több tűzoltói beavatkozás történt szombaton

Szombaton és vasárnap is folytatódott a viharos időjárás által okozott károk elhárítása, a legtöbb segíts
Elolvasom

Sokkal jobban áll a Balaton mikroműanyag szennyezettség tekintetében a Bodrognál

A legszennyezettebb hazai természetes vizünkhöz képest tizedannyi mikroműanyag van a Balatonban - tájékozta
Elolvasom

Pert vesztett a Balaton-partot kikotró zánkai ingatlantulajdonos

A férfi engedély nélküli stéget is épített. - - Lassan másfél éve tett feljelentést a zánkai önkormán
Elolvasom