Okoseszközök iskolakezdéshez

Okoseszközök iskolakezdéshez

Az új tanévre nem lehet eléggé felkészülni. Manapság azonban már nem biztos, hogy a füzetek beszerzése elegendő, még a nagyobb gyermekek számára sem. A mobiltelefonok kitiltása ugyan nagyban befolyásolja azt, hogy milyen eszközök lehetnek a tanulóknál – ám nem helyes minden okoseszközre gonoszként tekinteni. Íme, hogyan segíthetik a tanulást a legnépszerűbb készülékek!

Okosóra

Egy okosóra gyermekek és felnőttek számára is nagy segítség lehet a hétköznapokban. Iskolás korú gyerekeknek például előnyükre lehet a koncentrációban: beállíthatunk rajta különböző programokat, amelyek kisebb részekre bontva segítik az odafigyelést, így a fókuszált tanulást is. Emellett bizonyos betegségek kordában tartásában is társunk lehet: mérhető rajta például a pulzus, teljesítmény és egyéb értékek, amelyekről a szülőknek jó tudniuk.

Vezeték nélküli fülhallgató

A vezeték nélküli fülhallgatók egy igen modern tanulási módszerben segíthetik a kisebbeket is. Ha ugyanis tudjuk, hogy gyermekünknek nehezére esik egy helyben ülve, a könyvet bámulva tanulnia, hangfelvételt készíthetünk a tananyagból, amelyet aztán bármilyen tevékenység közben hallgathat. Így legyen szó a házimunkában való segítségről vagy egy kellemes esti sétáról, összeköthetjük a kellemest a hasznossal.

Tablet

Manapság hazánkban is kezd elterjedni a digitális – vagy legalábbis online elküldött – házifeladat. Ennek megnyitása és olvasása telefonon a kicsik szemének is megterhelő lehet, egy tablet képernyője azonban már elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elolvassuk és akár meg is oldjuk a feladatokat rajta.

Okostelefon

Végül, de nem utolsó sorban egy felsorolásból sem maradhat ki az okostelefon. Bár igaz, hogy az osztálytermekben nem használhatják őket a gyermekek, otthon, ellenőrzött keretek között ez is felhasználható jóra. Számos olyan alkalmazás létezik például, amely segíthet a tanulásban: legyen szó idegennyelven szavak megjegyzéséről vagy egy nehezebb tananyag kulcskifejezéseinek rendszerezéséről. Nem érdemes tehát a teljes eltiltást választani, sokkal jobb döntés a biztonságos és egészséges használatra törekedni.

A SES.HU-n – hivatalos magyarországi Samsung partnerként – a legjobb Samsung termékeket találod meg rendkívül kedvező áron! Ráadásul ha egyidejűleg vásárolsz gyermekednek Galaxy Buds fülhallgatót, Galaxy Watch okosórát és tabletet vagy okostelefont, 15% kedvezményt biztosítanak rendelésed végösszegéből! Válaszd ki az igényeiteknek leginkább megfelelő darabokat és add le rendelésedet még ma!

Kapcsolódó

Biztosítsd otthonod komfortját az unokáidnak is! 

A családi házat általában nemcsak magunknak építjük, hanem az utánunk következő generációk számára is, így
Elolvasom

Igaz vagy hamis? Táplálkozási tanácsok a közösségi médiában

Amint van egy kis szabadidőnk, máris a közösségi médiát pörgetjük. Az egészség és a táplálkozás felkapott t
Elolvasom

Honnan tudhatom ki hívott engem? – Tanácsok a csaló hívások elkerülésére!

Nagyon gyakori, hogy olyan szám hív minket, melyet nem ismerünk fel, de SMS is gyakran érkezik ilyen számr
Elolvasom