Kikapcsolódás – egy másik szemszögből

Kikapcsolódás – egy másik szemszögből

Nincs is jobb dolog, mint kivenni pár szabadnapot vagy kiválasztani egy hosszú hétvégét és útnak indulni a párunkkal egy vidéki szállodába, és kikapcsolódni picit. Bejárni a környéket, hallgatni a madarak dalát, gyönyörködni a naplementében.

Néha meg kell engednünk magunknak az ilyesféle pihenést, hiszen a folytonos robotolás, a sok stressz nincs jó hatással az egészségi állapotunkra, de a lelkünkre sem. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy ahhoz, hogy mi relaxálhassunk, sok más ember összehangolt munkájára van szükség.

Amikor tehát ilyen hirdetést olvasunk: szobaasszony állás veszprémi hotelben, tudjunk róla, hogy ő lesz az a személy, aki tisztává varázsolja a szobákat, hogy nekünk semmi kivetnivalónk ne legyen a higiénia kapcsán.

Ugyanígy a konyhai kisegítőnek vagy a recepciósnak is nagy szerepe lesz abban, hogy mi jól érezzük magunkat. A vendéglátás-turizmus területén bizony nem könnyűek a feladatok. Cikkünkben ezt a témát boncolgatjuk kicsit.

Kik dolgoznak egy hotelben?

Sokan örülnek annak, ha elmehetnek egy wellnesshétvégére, és a statisztikák azt mutatják, a kikapcsolódás ezen formája igen népszerű. A szállodák telve vannak, amiből látszik, mennyire nagy igénye van az embereknek a szabadidő kellemes eltöltésére.

Ám, ha létezne olyan, hogy csak egy ember miatt lenne nyitva egy szálloda, akkor mennyi munkaerőre lenne ott szükség, hogy a szóban forgó személy jól érezze magát? Először is, kellene egy recepciós, aki kiadja a szobakulcsot, és hasznos információkkal tud ellátni bennünket. Másrészt egy takarítónőt is alkalmazni kell, aki rendbe teszi a szobát látogatásunk előtt és után is.

Biztosan kell továbbá egy szakács, aki finom ételeket készít, de nem árt az sem, ha van egy segédje, aki a keze alá dolgozik. Jó, ha van egy felszolgáló is, aki talán a reggeli étkeztetésben is segít, de az ebédnél, vacsoránál biztosan nagy szerepet kap. Mellette ott a pultos, aki előkészíti az italokat, kávét is főz, ha kell. Ha panasszal élnénk, akkor leggyakrabban az igazgatóhoz kell fordulnunk, tehát neki is rendelkezésre kellene állnia.

Mivel kikapcsolódni jöttünk, bizonyára igényelnénk egy masszőrt is, de ha szaunázni is szeretnénk, akkor legyen valaki a hotelben, aki figyel a szakszerű használatra. A vacsoránál egy zenész is jelen lehetne. Ha valami pedig elromlana, jó, ha kéznél van egy ezermester szerelő is.

Állások a hotelekben

Mint látható e rövid kis vízióból, nem egy emberre van szükség ahhoz, hogy egy hotel jól működjön. Éppen ezért hirdetnek nagyon sok állást a vendéglátás-turizmus terén.

Az is egyértelmű, hogy nagyon sokféle tudás és kompetencia kell ahhoz, hogy egy szállodát működtetni lehessen: így egy ilyen létesítményben mindig szükség van munkavállalókra.

Hogyan kaphatunk ilyen állást?

Amennyiben van olyan szálloda, ahol szívesen dolgoznánk, fel is kereshetjük az ottani munkaügyest, és jelentkezhetünk nála, de az olyan oldalakon is mindig vannak hirdetések, mint például a veszpremallas.hu. Keressük aktívan a lehetőségeket, igazán sok hotel, apartman várja a jelentkezőket!

Kapcsolódó

Milyen kérdéseket tegyek fel egy keresőmarketing tanácsadónak?

Ha te is azok közé tartozol, akik jól döntöttek, és vállalkozásod online jelenlétét egy keresőmarketing tan
Elolvasom

Stílusos fa bútorok a minimalista otthonokba: Ötletek és inspirációk

A minimalizmus a lakberendezés világában is népszerű. Egyre inkább előtérbe kerülnek az egyszerű vonalak, a
Elolvasom

Modern mosógépek: ahol a hatékonyság és energiatakarékosság találkozik

A mosógép a háztartás egyik legfontosabb berendezése. Ma már azonban nem csak az fontos, hogy hatékonyan tá
Elolvasom