Van olyan extrém sport, amit akár a következő hétvégén kipróbálhatunk

Van olyan extrém sport, amit akár a következő hétvégén kipróbálhatunk

Nincs szükség hozzá hosszas képzésre, tanfolyamok elvégzésére, és még több tízezer vagy százezer forintot sem kell kiadni a felszerelésre. Egyszerűen le kell foglalni az időpontot, elmenni a helyszínre, és negyed órán belül már élvezhetjük is a szabadságot. Ez pedig nem más, mint a tandemugrás.

Mit kell tudni az ejtőernyős tandemugrásról?

A tandemugrás árak is jól mutatják, hogy ez egy mindenki számára elérhető szabadidős tevékenység, ami a Tandemugrás – Millennium Tandem Team segítségével teljesíthető. Nem is kell hozzá messzire menni, mivel Budapesttől néhány kilométerre, a dunaújvárosi repülőtéren történik az ugrás. Több ezer méter magasból kiugrani egy repülőgépből minden képzeletet felülmúló, felejthetetlen élmény. Amiről még felvételt is lehet készíteni, ha azt külön kérjük.

A tandemugrás során a fellegekben járunk, szó szerint, de még utána is ilyen érzésünk lesz. Egy kivételes extrém kikapcsolódásról, szórakozásról beszélünk. A legnagyobb előnye a többi hasonló sporthoz képest, hogy nincs szükség több hetes felkészülésre, orvosi vizsgálatra, egy speciális végzettségre és még a felszerelést sem nekünk kell vinni. 

Meglephetünk mást ezzel a különleges élménnyel, de mi magunk is megtapasztalhatjuk a szabadesés, az ejtőernyőzés, a tandemugrás menetét. A látvány mellett az adrenalinszint is mérvadó, ráadásul mindezt maximális biztonság mellett tehetjük meg.

Hivatásos, profi ejtőernyős tandemugró pilótával fogunk ugrani. A szabadesés 200 km/h-val történik, egy bizonyos ideig mi is irányíthatjuk az ereszkedést, természetesen a szakember mindent kontroll alatt tart majd. 3500-4000 méter magasból csodálhatjuk meg a világot. Szabadesés közben pedig azt érezhetjük, hogy miénk minden, lebeghetünk a föld és az ég között. Tökéletes időjárási viszonyok esetén a Velencei tó mellett még a Balatont is láthatjuk.

Miért nem lehet Budapesten tandemugrást végezni?

A légiforgalom egy meghatározó tényező. Budapesten és közvetlen vonzáskörzetében tilos tandemugrást végezni, mivel a nemzetközi forgalom miatt nem lehet 1500 méter fölé emelkedni. Dunaújváros viszont már megfelelő távolságban van, ami viszonylag az ország közepén helyezkedik el, így hazánk bármely pontjáról kényelmesen meg lehet közelíteni. Megcsodálhatjuk a kanyargó Dunát, és hatalmas tájakat tekinthetünk meg szabadesés közben.

Egy életre szóló élmény

Amit bármikor visszanézhetünk. Lehetőség van arra, hogy az ugrásról többkamerás videofelvétel készüljön. Újraélhetjük az egész élményt, az egész családnak, barátoknak és kollégáknak is megmutathatjuk. Bepillanthatunk az ejtőernyőzés különleges világába, ami mindenkinek hatalmas élmény. Az ugrással viszonylag gyorsan lehet végezni, így egybeköthetjük egy Duna-parti kirándulással vagy egy finom ebéddel. Tökéletes hétvégi szabadidős program lehet belőle.

Kapcsolódó

Milyen előnyei vannak a rendszeres kirándulásnak?

A kirándulás szó hallatán mindenkinek a túrázás jut az eszébe. Sokan pont ezért riadnak vissza, hiszen sokk
Elolvasom

Kerékpártúra a Balaton körül: Tippek és útvonalak minden szintű bringásnak

A Balaton körüli kerékpártúra az egyik legnépszerűbb sport- és szabadidős tevékenység Magyarországon. Az o
Elolvasom

“A nehezített körülmények számomra inkább előnyösek” – így nyilatkozott Rasovszky Kristóf az olimpiai teljesítményéről

A veszprémi illetőségű Rasovszky Kristófot a Telex interjúvolta meg az olimpiai élményeiről. - - Nem t
Elolvasom