Próbálta már a vízipipát?

Próbálta már a vízipipát?

Világszerte, így hazánkban is egyre több helyen találkozni shishabárokkal, ahol társaságban, ráérős beszélgetések mellett szívhatjuk el az ízlésünknek megfelelő ízű vízipipát.

A vízipipázás egy társadalmi esemény, amely lehetőséget kínál a kikapcsolódásra az aromás füst élvezete mellett, és amely Törökországban és a Közel-Keleten a kultúra része. A népszerű dohányzóeszköz egyedi módon kínálja a dohány vízzel történő elszívását, így különbözik a klasszikus pipázástól és a dohányzás más fajtáitól, ugyanakkor tévedés azt hinni, hogy kevésbé káros az egészségre. Ismerje meg a nargilékat és a vízipipázást, szerezze be hozzá a különböző kellékeket, a shisákat a Humidorshop.hu webshopból!

Hogyan néz ki és működik egy vízipipa?

A vízipipázás szokása Perzsiához és az Oszmán Birodalomhoz köthető, az ottani kávéházi kultúra része, bár maga az eszköz eredetileg Indiából származik. Kezdetben kókuszdióhéjból készítették, és feltalálása egy orvosnak tulajdonítható, akinek célja a dohányfüst megtisztítása volt. 

A vízipipának három fő része van, az aromás dohány tárolására szolgáló tál, a füst hűtésére és szűrésére használt víztartály, valamint a belégzéshez való tömlő. Formában, méretben és anyagban, illetve díszítettségben különböző nargilék léteznek, az egyszerű, minimalista modellek mellett vásárolhatunk nemesfémekből és drágakövekkel kirakott gyönyörű modelleket is. Vásárolhatunk egyszemélyes, illetve többszemélyes többcsöves változatokat. 

Ízek kavalkádja

A vízipipába rakható dohányokat többféle ízben vásárolhatjuk meg, a hagyományos dohány mellett gyümölcsös és egzotikus alternatívákból válogathatunk. Hangulatunknak és preferenciáinknak megfelelően válogathatunk az alma, a cseresznye és a görögdinnye ízek vagy a szokatlanabb ízvilágú menta, rózsa, jázmin, csokoládé vagy karamell aromák közül, de akár magunknak is keverhetünk egyedi ízkombinációkat. 

A vízipipa a dohányzás különleges élményét kínálja. Egyedivé teheti a füstölés élményét nemcsak az aromák, hanem a nargilék által is, ugyanis egyedi dohánytartóval is elláthatók.

Egy különleges élmény

A vízipipázást nem nehéz elsajátítani, azonban nem árt ismerni a helyes technikát. A füstöt lassan és mélyen kell belélegezni, hogy az lehűljön, erre szolgál a tartályba öntött víz. A lehűtött füst lehetővé teszi az aromák teljes kibontakozását, élvezetesebbé és pihentetőbbé teszi a füstölés rituáléját.

A nargilét el lehet szívni 30 perc alatt is, de akár több órán át is eltarthat a szeánsz, így tehát nem az elfoglalt emberek időtöltése. De éppen ez az, ami miatt napjainkban ismét egyre népszerűbb szokás, ugyanis rohanó világunkban egyre nagyobb szükség van ráérős időtöltésekre. Vízipipázás közben elfogyaszthatunk egy jó kávét vagy teát, beszélgethetünk vagy elmélkedhetünk.

Kedvünk és hangulatunk szerint nyüzsgő shishabárokban vagy török kávézókban, de akár otthon is hódolhatunk a füstölés ezen módjának. Ismerjen meg egy másik kultúrát és kommunikációs formát, a kelet egyik varázsát, próbálja ki a vízipipázást!

Kapcsolódó

Így védje meg otthonát az elektromos eredetű tűztől

Az elektromos rendszerek és hálózatok manapság már mindenhol körülveszik az embereket, szinte lehetetlen an
Elolvasom

Milyen előnyei vannak a rendszeres kirándulásnak?

A kirándulás szó hallatán mindenkinek a túrázás jut az eszébe. Sokan pont ezért riadnak vissza, hiszen sokk
Elolvasom

A nyaralók téliesítése: Útmutató a hideg hónapokra

A nyaralók téliesítése kulcsfontosságú feladat annak érdekében, hogy az ingatlan épségben átvészelje a tél
Elolvasom