A Siófok történelmi győzelme a Győr ellen

Magabiztos győzelemmel zárult az NB I-es női kézilabda bajnokság rangadója a héten. A Siófok hazai pályán gyűrte le hatalmas bravúrral a listavezető Győrt.

 

Fantasztikus kézilabdát bemutatva már az első félidőben kivégezte a Siófok a Győrt, mely mindössze huszonhárom percig volt partiban a házigazdákkal. A folytatásban az egygólos előnyükből (12-11) a szünetig hátralévő hét percben – egy 9-1-es sorozattal – kilencgólost kovácsoltak a somogyiak úgy, hogy ebbe még egy rontott Pena hetes is belefért.

Példátlan első félidő volt, hisz huszonegy kapott gól egyedülálló teljesítmény volt a Siófoktól, Tomori négy, Pena pedig öt találattal vette ki a részét ebből a gólfesztiválból. Megsüvegelendő volt a védekezés is, hisz mindössze tizenkét gólt engedtek a világsztárokat felvonultató kisalföldieknek. Minden klappolt siófoki oldalon.

A fordulás után már nem is forgott veszélyben a hazai siker. A legszorosabb különbség a két klub közt a négygólos volt (31-27), hat és fél perccel a vége előtt, ám ekkor jött Kobetic és két találatával végleg szertefoszlatta a győri reményeket (33-27).

 

Ez volt az első veresége Danyi Gáborral a kispadon a Győrnek hatvanhat mérkőzés után, ráadásul ennyi gólt még nem is kaptak ebben a szezonban! Ez utóbbi pedig mindent elmond a siófoki csapat teljesítményéről.

 

 

Forrás és fotó: sonline.hu 

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló