Ahol 4 generáció óta fagyizhatunk – Hirschmann Fagyizó

Ahol 4 generáció óta fagyizhatunk – Hirschmann Fagyizó

Egy fagyizó, ami 4 generáció óta kényeztet minket kedvenc gombócainkkal.

 

A Hirschmann Fagyizó már 1965 óta működik. Még a dédnagypapa kezdte el a fagylalt készítést és jelenleg a 4. generáció (Hirschmann Máté) viszi az üzletet.

A kézműves, főzött fagylaltok még mindig a dédnagypapa hagyományos receptjei alapján készülnek. Alapanyagot tekintve csak biotejet és természetes összetevőket, helyi termelők gyümölcseit használják fel.

A fagylaltozó egyik jellegzetessége, hogy a konyhában és a pultban is még a régi eszközök, berendezések találhatóak, pédául a dédnagypapa idejéből fennmaradt eredeti tégelyes acélpult, a teraszon színes vasszékek, asztalok a kellemes szőlőlugas alatt.  Elhelyezkedését tekintve a Balaton-part az utca végén található.

“Vendégeinkkel szoros kapcsolatot ápolunk, mivel sok törzsvendégünk van. Többen vannak, akik még totyogós kisgyermekként jártak hozzánk fagyizni, most pedig már az unokáikkal térnek be hozzánk. 10 fajta fagylaltunk van egyszerre a pultban. Mindig van csoki, vanília, bonbon, citrom. Gyümölcs fagylaltjaink laktóz és gluténmentesek. Tejes alapú fagylaltjaink is nagy részben gluténmentesek.”

 

Legnépszerűbb fagylaltok:
Banános nyaflaty
Bodza
Grillázs
Diós balhé
Bonbon

 

Ha Zamárdiban vagy a környéken jártok, ne hagyjátok ki, hogy meglátogassátok ezt az igazi tradíciókkal rendelkező fagyizót! ?

Elérhetőség:
+ 36 20/488-7405 (Hirschmann Máté)
Facebook
Zamárdi, Táncsics Mihály utca 1.

Kapcsolódó

Sarki fény ragyogott fel a Bakony felett

A ritka légköri jelenség a Dél-Bakony legmagasabb csúcsáról, a mintegy 599 méter magas Kab-hegyről is remek
Elolvasom

Uniós oltalom alá kerültek a balatonfüredi borok

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Füred megnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM
Elolvasom

Az alsóörsi Bitang Burger is felkerült a Gault&Millau listájára

A Balaton régió egyetlen hamburgerezőjeként kapott elismerést a tíz év után visszatérő Gault&Millau nem
Elolvasom