Az alsóörsi kikötőben megnyílt a Costes Csoport legújabb egysége, ahol a hagyományos, házias ízek kapták a főszerepet – írja a turizmus.com.
Május utolsó hétvégéjén megnyitotta kapuit az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Az új helyszín különlegessége nemcsak vízparti elhelyezkedésében rejlik, hanem abban is, hogy Rácz Jenő séf egy teljesen új arcát mutatja meg – ezúttal a házias ízek kerülnek főszerepbe, fine dining formalitás nélkül, mégis a tőle megszokott maximalizmussal.
„Régi nagy vágyam volt, hogy létrehozzak egy olyan egységet is a nevemmel fémjelezve, ahol nem a fine dining ételeket láthatják tőlem, hanem házias ízeket is kóstolhatnak az emberek. Az, hogy végül ez itt, a Balaton partján valósulhat meg, nagy szerencse és a sorsnak köszönhető, mert ez a hagyományos étkezés tökéletesen illeszkedik a balatoni régióhoz. Nagyon szeretem a hagyományokat, azokat tiszteletben tartva alkotok. Itt a gyerekkorunk ízeit szeretném újra átélhetővé tenni, egy kis csavarral, de tisztelettel a hagyományok iránt” – mondta el Rácz Jenő, aki a következő hetekben még folyamatosan bővülő à la carte menüt úgy állította össze, hogy minden vendég végigehessen egy klasszikus, többfogásos étkezést. „Szeretném, ha újra szokássá válna a leves–előétel–főétel–desszert menüsor. Ez nemcsak az ételről szól, hanem a közösen eltöltött időről is” – tette hozzá a séf.
Az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő szezonális nyitvatartással működik, csütörtöktől vasárnapig ebéd- és vacsoraidőben, egyelőre a nyári hónapokra tervezve. A szintén ezen a helyszínen megtalálható kávézó és kisbolt a hét összes napján, már reggel 8-tól kiszolgálja a betérőket, legyen szó reggeliről, brunchról vagy egyszerű bevásárlásról.
A koncepció sikere esetén azonban hosszabb távon is a balatoni gasztrotérkép stabil szereplőjévé válhat a étterem – számolt be a portál.