Alsóörsön nyitott éttermet Rácz Jenő

Alsóörsön nyitott éttermet Rácz Jenő

A sztárséf az új platformon gasztronomiájának egy teljesen új oldalát mutatja be a publikum számára.

Az alsóörsi kikötőben megnyílt a Costes Csoport legújabb egysége, ahol a hagyományos, házias ízek kapták a főszerepet – írja a turizmus.com.

Május utolsó hétvégéjén megnyitotta kapuit az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén. 

Az új helyszín különlegessége nemcsak vízparti elhelyezkedésében rejlik, hanem abban is, hogy Rácz Jenő séf egy teljesen új arcát mutatja meg – ezúttal a házias ízek kerülnek főszerepbe, fine dining formalitás nélkül, mégis a tőle megszokott maximalizmussal.

„Régi nagy vágyam volt, hogy létrehozzak egy olyan egységet is a nevemmel fémjelezve, ahol nem a fine dining ételeket láthatják tőlem, hanem házias ízeket is kóstolhatnak az emberek. Az, hogy végül ez itt, a Balaton partján valósulhat meg, nagy szerencse és a sorsnak köszönhető, mert ez a hagyományos étkezés tökéletesen illeszkedik a balatoni régióhoz. Nagyon szeretem a hagyományokat, azokat tiszteletben tartva alkotok. Itt a gyerekkorunk ízeit szeretném újra átélhetővé tenni, egy kis csavarral, de tisztelettel a hagyományok iránt” – mondta el Rácz Jenő, aki a következő hetekben még folyamatosan bővülő à la carte menüt úgy állította össze, hogy minden vendég végigehessen egy klasszikus, többfogásos étkezést. „Szeretném, ha újra szokássá válna a leves–előétel–főétel–desszert menüsor. Ez nemcsak az ételről szól, hanem a közösen eltöltött időről is” – tette hozzá a séf. 

Az Ypsilon Étterem by Rácz Jenő szezonális nyitvatartással működik, csütörtöktől vasárnapig ebéd- és vacsoraidőben, egyelőre a nyári hónapokra tervezve. A szintén ezen a helyszínen megtalálható kávézó és kisbolt a hét összes napján, már reggel 8-tól kiszolgálja a betérőket, legyen szó reggeliről, brunchról vagy egyszerű bevásárlásról. 

A koncepció sikere esetén azonban hosszabb távon is a balatoni gasztrotérkép stabil szereplőjévé válhat a étterem – számolt be a portál.


Forrás: turizmus.com
Fotó: Schumy Csaba / turizmus.com

Kapcsolódó

Uniós oltalom alá kerültek a balatonfüredi borok

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Füred megnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM
Elolvasom

Az alsóörsi Bitang Burger is felkerült a Gault&Millau listájára

A Balaton régió egyetlen hamburgerezőjeként kapott elismerést a tíz év után visszatérő Gault&Millau nem
Elolvasom

Új csúccsal zárta az idei személyhajózási idényt a BAHART

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) november 2-án zárta a 179. személyhajózási idényt, és az eddig összesíte
Elolvasom