Avokádós gombaragu a Koloska-völgy lágy ölén

Avokádós gombaragu a Koloska-völgy lágy ölén

Ha az ember ezekben a vészterhes időkben nem akar megőrülni, nincs nagyon más választása, minthogy kimozduljon a természetbe. A friss levegő idegrendszerre gyakorolt jótékony hatását pedig mi más katalizálhatná jobban, mint egy egészséges, ínyenc fogás elkészítése a fák ölelésében? A Rabbit Chef crew az utóbbi években fekete öves fokozatra fejlesztette a szabadban főzés művészetét. Közös sorozatunk harmadik állomása a füredi Koloska-völgy, a menü pedig avokádóval tuningolt gombaragu volt, amit végül pirított bagetten és gránátalma ágyon tálaltunk.

A Koloska-völgyet Balatonfüred és Csopak lakosainak, de talán a tágabb értelemben vett környékbelieknek sem kell bemutatni különösebben. Népszerűségének egyértelmű alappillérei vannak: gyönyörű, erdős terület hatalmas sziklaszirtek által szegélyezve, kialakított sütögetőhelyekkel, esőbeállókkal, szemetesekkel, tanösvénnyel és nem utolsó sorban könnyen megközelíthető autóval is.


A kínálkozó lehetőségek közül a legendás fehér fűz kacskaringós ágai alatt kezdtünk kipakolni. Ezt a fát még az év fája díjra is jelölték nemrég teljes joggal. Az alapanyagok előkészítésével ismét be is röffentettük a kis kempinggázunkat és nekiveselkedtünk a hagyma lepirításának. Amint a rostok üvegesre pirultak, hozzáadtuk a gombát, a fokhagymát és az alapvető fűszereket.
Az egyenletes kevergetés mellett felkockáztuk a héjából kivájt avokádót, majd amikor a gomba már kellő levet eresztett illetve átpuhult, a serpenyő tartalmához adtuk a zöld húsú gyümölcs darabkáit, amit pár perc alatt még összerottyantottunk egy kicsit. A tálaláshoz függőlegesen megfelezett bagetteket pirítottunk kis teavajon.


Az enyhén megbarnult pékárut megkentük gazdagon a gusztusos raguval és gránátalma bogyókkal díszítettük a gasztronómiai remekművet. A finom falatokat végül pedig egy finom, forró lapacho teával öblítettük le.

Avokádós gomba ragu hozzávalók:

  • Olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 2 db avokádó
  • friss bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • 3 db francia baguette
  • Díszítéshez: gránátalma és friss bazsalikom

Instagram: Rabbit Chef’s

Kapcsolódó

Uniós oltalom alá kerültek a balatonfüredi borok

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Füred megnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM
Elolvasom

Az alsóörsi Bitang Burger is felkerült a Gault&Millau listájára

A Balaton régió egyetlen hamburgerezőjeként kapott elismerést a tíz év után visszatérő Gault&Millau nem
Elolvasom

Új csúccsal zárta az idei személyhajózási idényt a BAHART

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) november 2-án zárta a 179. személyhajózási idényt, és az eddig összesíte
Elolvasom