Biztonságos tárolás és minőségmegőrzés, ipari fagyasztószekrényekkel

Biztonságos tárolás és minőségmegőrzés, ipari fagyasztószekrényekkel

A fagyasztás talán az egyik legfontosabb eljárás az élelmiszeripari termékek tartós tárolásához. Élelmiszer- vagy vendéglátó-ipari vállalkozásában a megfelelően megválasztott géppel nemcsak nyersanyagot, hanem energiát is spórolhat. A megfelelő nagykonyhai fagyasztószekrény megtalálása fontos lépés minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás életében, így a gép kiválasztása a meghatározó döntések közé tartozik.

A nagykonyhai fagyasztószekrény kiválasztásának szempontjai

Első lépésként fel kell mérni, hogy a megvásárolandó berendezést hova tervezi elhelyezni üzemében, vendéglátó-ipari egységében. A gép leendő helye elsősorban meghatározza a gép lehetséges méretét, valamint az ajtó nyitásának irányát. Az adott hely hőmérséklete is szűk keresztmetszet, hiszen minden gépnek van egy, a gyártó által megadott maximális környezeti hőmérséklete, amely mellett optimálisan működik, az ezt meghaladó hőmérséklet látványosan csökkenti a hatékonyságot.

A burkolat kiválasztását is a leendő hely határozza meg, manapság már egy magára adó kereskedő kínálatában választhat rozsdamentes, illetve festett acél burkolatokat is, így könnyen lehet igazodni a belsőépítészeti szempontokhoz, hogy a nagyipari fagyasztószekrény harmonikusan illeszkedhessen a környezetébe.

Statikus vagy ventillációs fűtés?

Két alapvető fagyasztási technológia létezik, ennek megfelelően választhat statikus illetve ventillációs készüléket. Előbbieket az alacsonyabb energiaigény, valamint a kedvezőbb ár teszi vonzóvá, utóbbiak viszont egyenletes hideget tartanak a készülékben, erre érzékenyebb ételeknél ez fontos szempont lehet.

Hogyan tartsuk tisztán a nagykonyhai fagyasztógépet?

A nagykonyhai fagyasztószekrények takarítása jellemzően nem igényel komoly szakértelmet, illetve energiaráfordítást. A burkolat tisztítása – legyen akár rozsdamentes avagy festett acélfelület – rendkívül egyszerű, hétköznapi szivaccsal, vízzel és tisztítószerrel megoldható. A belső felületek fertőtlenítése már komolyabb előkészületet igényel, ehhez le kell olvasztani a berendezést, ami az áramtalanítás előtt a készülék kiürítését is jelenti.

A Nagykonyhai.com Webáruházban kapható ipari fagyasztószekrények hűtési ciklusát úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb jégképződéssel járjon. A képződött jeget leolvasztáskor jégkaparóval érdemes fellazítani, hogy a felületek enyhe tisztitószeres takarítása mielőbb megkezdődhessen.
Akár rozsdamentes, akár festett acél burkolatú, akár statikus, akár ventillációs rendszerű gépet keres, fontos, hogy megfelelően széles palettával rendelkező kereskedőt válasszon! Igény esetén dönthet üvegajtós fagyasztóvitrin beszerzése mellett is!

Kapcsolódó

Milyen vitaminokat érdemes szedni?

Az egészséges életmód fenntartása és az összes szükséges tápanyag bevitele nem mindig egyszerű, különösen a
Elolvasom

Vendégház felújítása: konyha és fürdőszoba modernizálása a szezon végeztével

Amikor a szezon végéhez érkezünk, és a vendégházunk kiürül, eljön az ideje, hogy átgondoljuk a szükséges f
Elolvasom

Hogyan teheted kényelmessé nyaralódat késő ősszel és a karácsonyi szezonban?

A balatoni nyaralók nemcsak a nyári vakációk helyszínei lehetnek, hanem késő ősszel és a karácsonyi szezon
Elolvasom