Fülesbaglyot mentettek a fonyódi mentősök

Szerencsés véget ért a fonyódi mentősök és egy fülesbagoly találkozása kedd éjszaka. Az esetről Tóth József, a Fonyódi Mentőállomás vezetője számolt be közösségi oldalán.

 

A mentőautó a régi 7-es számú főúton haladt Balatonfenyvesről Fonyód irányába, amikor csattanást éreztek a szakemberek az autó oldalán. A mentősök nem tudták ezt mire vélni, ezért visszatolattak és kiszálltak megnézni, mi történt. – Már a gépjárműből láttuk, hogy egy sérült bagoly fekszik az út szélén zavarodott állapotban – olvasható a beszámoló bejegyzésben. – Irányító csoport felé jeleztük a történteket akik szintén nagyon segítőkészek voltak,s rögtön a szakma szabályai szerint intézkedtek.. A mentőegységünk kiszállt a mentőből és a bajbajutott madár segítségére sietett.

Megtudtuk: a madár élt, újraéleszteni nem kellett, s a mentőszolgálat munkatársai láb- és szárnysérülést véltek felfedezni az állaton.
Óvatosan egy műanyagdobozba helyezték és a mentőállomásra vitték Fülest. Ezután somogyi mentésirányító csoport értesítette a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságát, akik a kora reggel elszállították a sérült éjszakai vadászt a Fenékpusztai Madárgyűrűző és Madármentő Állomásra, ahol szakszerű ellátást kapott.

 

 

Forrás: sonline.hu   Fotó: Péter Miklós

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló