Füstös ízek smokerben

Füstös ízek smokerben

A gasztronómiai kalandozás remek módja annak, hogy a szabadidőnket kreatívan és élvezettel töltsük el, hiszen mindössze a kertig vagy a teraszig kell kimennünk hozzá.

Az ételek füstölése igazi ízélményt nyújt, ami messze túlmutat a hagyományos grillezésen. A Grill4U smokerei kiváló eszközök ehhez a kulináris élvezethez, hiszen modern megoldásaikkal egyszerűen varázsolhatunk füstös ízvilágú fogásokat az asztalra. Ismerd meg a füstölés művészetét, aminek akár Te is hódolhatsz otthonodban a megfelelő berendezés birtokában.

A füstölés mint konyhatechnika

A füstölést eredetileg tartósítási célra kezdte el használni az emberiség, igazából már évezredekkel ezelőtt, hiszen akkor a húsokat és halakat még nem lehetett bedobni a hűtőbe vagy fagyasztóba, viszont valamilyen úton-módon mégis hátráltatni kellett a romlásukat, hiszen ezzel a halászok és vadászok dolgát megkönnyítették.

A füstölés viszont nemcsak tartósítási, hanem gasztronómiai szempontból is érdekes, hiszen a fa égetésével felszabaduló vegyületek mély, jellegzetes ízt adnak az ételnek, amellett, hogy az eltarthatóságára is pozitív hatást gyakorolnak.

Manapság inkább ez az utóbbi tulajdonság került előtérbe, hiszen a tartósítás már sokféleképpen megoldható, viszont a jellegzetes füstölt íz mással nem pótolható. Ma már annyira kifinomult lett a technológia, hogy pontosan tudják a szakemberek, milyen étel milyen fűszerezéssel, illetve melyik fa füstjével kombinálva a legígéretesebb, így a húsok, zöldségek és sajtok egészen új távlatokat kapnak.

A modern smokerek működése

A Grill4U kínálatában kapható smokerek megkönnyítik a füstölés folyamatát, hiszen ezek kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy egyenletes hő-, illetve füstkibocsátást biztosítsanak.

A smoker készülékben a fa, illetve faszén lassan izzik, ami lehetővé teszi, hogy az ételek alacsony hőmérsékleten, hosszan süljenek, miközben magukba szívják a különleges ízvilág szempontjából nélkülözhetetlen aromákat.

A smokerek különböző hőfok szabályozási megoldásokkal vannak felszerelve: míg a töltény/offset smokerek és kamadok manuális, addig a pellet smokerek automata hőfokszabályozással vannak ellátva, így mindenki a saját igényei szerint érheti el a füstölés intenzitását és a hőfokot.

A modern smokerek tartós alapanyagokból készülnek, így használatuk egyszerű, kezdőknek sem kell elrettenniük a próbálkozástól.

Miből nem lesz füstbe ment terv?

Fontos kérdés, hogy mit lehet füstölni, az egyszerű válasz, hogy szinte bármit. A legnépszerűbb alapanyagok természetesen a húsok – sertés, marha, szárnyas és hal –, amelyek a füsttel való érintkezéstől gazdagabb, mélyebb ízt kapnak.

Azt már kevesebben tudják, hogy a zöldségek, paprika, padlizsán, cékla és hagyma is különleges aromát kapnak ettől a technikától, tehát ezeket is bátran bedobhatjuk a smokerbe.

Sőt a sajtok és még bizonyos fűszernövények is egyedi ízt kapnak a füstöléstől, és a minőségét is sokkal hosszabb ideig megőrzik.

A Grill4U smoker kínálatával a füstölés egyszerű és élvezetes, bárki belevághat saját otthonában!

Kapcsolódó

Három balatoni étterem is ajánlásokat zsebelt be a Michelin Guide díjátadóján

A balatonszőlősi Casa Christa, a balatonfüredi Sparhelt és a balatonszemesi Kistücsök is részesült a Bib Go
Elolvasom

Veszprémben is megvetheti a lábát ez a híres étteremlánc?

A világhírű cég nagy terveket jelentett be a magyar nagyvárosokat illetően. - - Új dine-in koncepcióva
Elolvasom

Hogyan üssük el télen az időt a balatoni nyaralónkban?

A Balaton nemcsak a nyári vakációk helyszíne, hanem télen is rengeteg lehetőséget kínál a pihenésre, feltö
Elolvasom