Folyamatosan bővül és fejlődik a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület

Folyamatosan bővül és fejlődik a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület

A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület a Balaton régió legjelentősebb evezős utánpótlás bázisává vált az elmúlt néhány évben – olvasható a balatoni város honlapján. A Siófoki Evezős Bázis folyamatosan fejlődik, és tavaly óta már igazolt versenyzők is kajakoznak Siófokon.

 

A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület 2012-es alapítása óta várja a vízzel és a vizes sportokkal ismerkedni vágyó fiatalokat, felnőtteket. Az egyesület mind infrastrukturális téren, mind tevékenységi körét tekintve folyamatosan bővül. A Siófoki Evezős Bázis Sió partján lévő bázisa a Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából tavaly öltözővel és vizesblokkal bővült a bázis, jövőre pedig egy nagyszabású telephelyépítési programba kezdhetnek.

A Sió-csatorna felújítása miatt 2020-ban új helyszíneken tartják edzéseiket, foglalkozásaikat versenyzőik és a közoktatási programban részt vevő diákok számára egyaránt. Mindemellett a rekonstrukció terveinek alakításában is igyekeznek aktívan részt venni, egy másik helyi egyesülettel közösen műszaki tervet dolgoztak ki a Sió közjóléti célú hasznosítására, többek között egy evezős versenypálya kialakításával.

Tavaly óta már igazolt versenyzők is kajakoznak Siófokon, számuk ma már meghaladja a 40-et. Az egyesület versenyzői minden korábbinál több, összesen 59 bajnoki pontot gyűjtöttek idén, ezzel a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület a több mint másfélszáz hazai klub között a 60. helyen végzett az év végi összesítésben. A versenysport mellett a közoktatási programban több mint 350 diák evez a Sió-csatornán ősszel és tavasszal hetente az iskolai testnevelésórák keretében.

 

 

Forrás: hirbalaton.hu   Fotó: siofokikajakkenu.hu

Kapcsolódó

Civilek fogtak össze, hogy a siófoki mentősöknek jusson cipőre

A siófoki mentősök nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek körében. - - Civilek igyekeznek összedobni
Elolvasom

Civilek tiltakoztak Tihanyban egy gyanús hulladékkezelési ügy kapcsán

Tihanyi civilek tartottak demonstrációt a hétvégén miután fény derült rá, hogy a település vezetése korábba
Elolvasom

Különleges új programokkal várja a látogatókat a tavaszi szünettől a Folly Arborétum

A húsvéti hosszú hétvégén debütál a nyomozós kerti játék és az ingyenes, gyerekeknek szóló Folly matiné. -
Elolvasom