Jövő héttől Balatonfűzfőn is készül a magyar úszóválogatott – egyelőre Kapás és Kozma nélkül

Jövő héttől Balatonfűzfőn is készül a magyar úszóválogatott – egyelőre Kapás és Kozma nélkül

Kozma Dominik világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó szombaton az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatódik a közös munka azok számára, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett. A sors furcsa fintora, hogy a nyilatkozó úszó második koronavírus tesztje azóta pozitív lett.


A BVSC sportolója akkor még nem kapta meg második vizsgálatának eredményét, így azt feltétezte, hogy kedden vagy szerdán ismét vízbe ugorhat. “Elsősorban nem a bezártság zavar, hanem az uszodahiány, a vízhiány, hiszen két hete nem tudunk úszni” – mondta még a teszt eredménye előtt.
Kozma elárulta, hosszú leírást kaptak, amelyben szerepelt, mire kellett figyelniük eddig. “Nagyon komoly, szigorú szabályokat kellett elfogadnunk, például boltba sem járhatunk” – mondta a köztévében.
A 28 éves úszó hangsúlyozta, nagyon örül, hogy elhalasztották a tokiói olimpiát, hiszen “egy fokkal nehezebb lett volna ilyen felkészüléssel olimpián szerepelni”, ráadásul nem mindenhol ugyanakkor tört ki a járvány, ezért időben folyamatosan el van csúszva, hogy melyik ország sportolói mit tudnak éppen csinálni. “Az olimpiához méltatlan felkészülés lett volna, másrészt vajon hány néző lenne idén a versenyeken?” – folytatta. Kozma rávilágított: számára a legeslegjobb megoldás született az egyéves halasztással, ráadásul neki lelkileg sokat számít, hogy negyedik olimpiai részvétele idején még nem lesz 30 éves.
Hozzátette még, a házi karantén idején is próbál motivációt keresni, igyekszik belekapaszkodni valamibe, ugyan ekkor még nem tudta, hogy hosszabb karanténra kell lelkileg és fizikailag is készülnie a vártánál.
Az úszóválogatott tagjai közül Kapás Boglárkának, Horváth Dávidnak és Bohus Richárdnak is pozitív lett a teszteredménye, állítólag tucatnál is több úszóhoz hasonlóan. Azonban több esetben is kétes eredményt hozott a vizsgálat, ezért hamarosan sor kerül majd a harmadik mintavételre is.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó

Civilek fogtak össze, hogy a siófoki mentősöknek jusson cipőre

A siófoki mentősök nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek körében. - - Civilek igyekeznek összedobni
Elolvasom

Különleges új programokkal várja a látogatókat a tavaszi szünettől a Folly Arborétum

A húsvéti hosszú hétvégén debütál a nyomozós kerti játék és az ingyenes, gyerekeknek szóló Folly matiné. -
Elolvasom

Megújult a balatonfüredi Anna Grand Hotel, az Anna-bál helyszíne

Az északi parti város ikonikus épülete már szinte eggyé forrt a településsel az idők során. - - Teljes
Elolvasom