Októberben is a Balaton volt a magyar turisták kedvence

Októberben is a Balaton volt a magyar turisták kedvence

Idén októberben a külföldi vendégek 10 százalékkal több éjszakát töltöttek el a magyar szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőházakban, valamint közösségi szálláshelyeken, mint egy évvel ezelőtt, a magyarok vendégéjszakáinak száma viszont 0,8 százalékkal csökkent – közölte a KSH. Ha a szezonális és naptárhatást is figyelembe vesszük, akkor az jön ki, hogy a külföldivendég-éjszakák száma 8,9 százalékkal nőtt, a belföldivendég-éjszakák száma 1,9 százalékkal csökkent.

 

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 9,8 százalékkal emelkedett, 51 milliárd forintra. A szállodák szobakihasználtsága 64,9 százalékos volt.

A vendégéjszakák kétharmadát a Budapest–Közép-Duna-vidék régióban töltötték a külföldi vendégek, 9,3 százalékkal többet, mint az előző év azonos hónapjában. A magyarok kedvence még októberben is a Balaton volt, a belföldi vendégéjszakák 18 százalékát ott regisztrálták.

A belföldivendég-éjszakák számának csökkenéséhez hozzájárult, hogy az előző évben az október 23-i ünnep 4 napos hosszú hétvégére esett, ebben az évben viszont október 23. szerda volt.

 

Az év első tíz hónapjában összesítve a kereskedelmi szálláshelyek által regisztrált vendégéjszakák száma 0,2 százalékkal nőtt 2018 január-októberéhez képest, és összesen 27,2 millió volt.

 

 

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó

Már megtekinthető a megújult Sió-zsilip, mint közösségi tér

A fejlesztés tegnap óta a helyiek és a turisták számára is elérhetővé vált. - - Látványos közösségi té
Elolvasom

Ezúttal egy badacsonyi strandot öntött el a viharos Balaton

A felmelegedés, úgy tűnik, még mindig várat magára. - - Pár óra leforgása alatt víz alá került a badac
Elolvasom

Ingyenesen is utazhatnak a Balaton új hajóin

Négy új hajóval indította a 178. hajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt., melyek most akár díjmentesen i
Elolvasom