Szájmaszkban a füredi szobrok

Szájmaszkban a füredi szobrok

Balatonfüred ikonikus szobrai, a Halász és a Révész emlékezteti a lakosságot és az arra járókat, hogy milyen fontos is ebben a helyzetben, hogy a koronavírus terjedését megállítsuk, de legalábbis lelassítsuk azzal, hogy otthon maradunk, amennyire ez lehetséges .

A figyelemfelkeltő akció célja, hogy tudatosítsa: legyünk fegyelmezettek és mindannyiunk érdekében csak nagy szükség esetén hagyjuk el lakóhelyünket. Maradjunk otthon!

Ha valamely okból mégis elmegyünk, akkor magunk és közösségünk érdekében viseljünk mindenképpen maszkot!

Holczer András alpolgármestertől megtudtuk, az elmúlt héten példás összefogás alakult ki a városban, a maszkok varrásában és a lakossághoz való eljuttatásában, melyet ezúton is köszön minden résztvevőnek. Meglátása szerint lassan mindenkihez eljutnak a maszkok a városban.

Mint arról korábban írtunk, az önkormányzat is kiosztotta az általa rendelt ffp 2-es maszkokat, ezeket a saját fenntartású intézményeiben, mint például a rendelőintézet és a szociális ellátó központ dolgozók kapták.

Az alpolgármester megköszönte Balogh Mariannak és férjének, valamint Gáspár Ákos képviselőnek az akcióban való részvételt, illetve nyomatékosan kéri a füredi lakosokat és a városban tartózkodókat, hogy a kormányzati szabályokat, intézkedéseket maradéktalanul tartsák be.
Reményei szerint ha fegyelmezetten alkalmazkodunk a kialakult körülményekhez, akkor talán már a nyári hónapok valamelyikén elkezdhet az élet a normál kerékvágásba visszatérni Balatonfüreden is.

Forrás és fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Ezúttal egy badacsonyi strandot öntött el a viharos Balaton

A felmelegedés, úgy tűnik, még mindig várat magára. - - Pár óra leforgása alatt víz alá került a badac
Elolvasom

Ingyenesen is utazhatnak a Balaton új hajóin

Négy új hajóval indította a 178. hajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt., melyek most akár díjmentesen i
Elolvasom

Szigorítja a helyi építési szabályzatát Balatonalmádi, komoly változások jönnek

A módosítás célja, hogy a település megőrizhesse kertvárosias jellegét és arculatát. - - Szigorították
Elolvasom