Itt kaptok friss halat karácsonyra

A karácsonyi halvásárlást segítve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) létrehozott egy interaktív térképet, ahol a fogyasztók könnyen megtalálhatják a legközelebbi termelői halárusító pontokat és halboltokat.

Magyarországon Karácsonykor hagyományosan az alaphal a ponty, a teljes fogyasztás mintegy 65-75 százalékát adja, de egyre jobban keresett az év végi ünnepekre az afrikai harcsa is. Ilyenkor felbukkannak további olyan szálkamentes halfajok, amelyek fogyasztása évközben még elenyésző, ilyen például a szürkeharcsa, a süllő és a pisztráng is. 

Az év végén fogy el Magyarországon az éves halfogyasztás körülbelül 30-35 százaléka. Nagy öröm számunkra, hogy folyamatosan nő a hazai halfogyasztás, ami jelenleg 6.7 kg/fő/év, ez nagy előrelépés a 1990-es évekhez képest, amikor még 2 kg/fő/év körül alakult a fogyasztás, de még így is nagy elmaradásban vagyunk az EU átlagtól, ami 25 kg/fő/év.

Az országos és a balatoni haltérképet ITT TALÁLJÁTOK!

Forrás: magyarhal.hu

Kapcsolódó

Hungarikummá nyilvánították a badacsonyi kéknyelűt

Hungarikummá nyilvánítottak egy csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum Bizottság hortobágyi ülésén.
Elolvasom

Arborétum jellegű botanikus kert nyílt Alsóörsön

A kert díjmentesen látogatható. - - Alsóörs Római útján, a Balatonra nyíló lélegzetelállító panoráma
Elolvasom

Szupermenza nyílt Balatonalmádiban

Balatonalmádi önkormányzata svédasztalos menzát vezetett be a Hungast cégcsoporttal együttműködésben a Mag
Elolvasom