A program részletei

A program neve: 30Y_X lemezbemutató koncert // Veszprém - 30Y_X lemezbemutató koncert // Veszprém

A program helyszíne: Veszprém, Magyarország

A program kezdete: 2024-02-23 19:00:00

A program vége: 2024-02-23 19:00:00

Leírás
30Y_X lemezbemutató koncert Veszprémben a Holtszezon Irodalmi Fesztiválon! Találkozunk február 23-án az Expresszóban.
A 30Y előtt a Felső Tízezer koncertezik.
🎫 JEGYEK 🎫
https://veszprembalaton2023.hu/.../holtszezon-30y-felso...
early bird - 4000 FT
normál - 5000 FT
Kapunyitás: 19:00
Felső Tízezer: 20:30
30Y: 22:00
A 30Y úgy van, hogy huszonhárom éve él együtt pont ez a négy ember. Lehetetlen vállalkozás. Senki ne próbálja ki otthon, vagy ha igen, hát vegye komolyan. Ezt szeretet nélkül nem lehet végigcsinálni. Ezt a szeretet akarása nélkül nem lehet. Feloldani önmagadat úgy, hogy megmaradj. A történetünk hosszú és szövevényes, és mint minden jó történet, érdekes. Sokat nevetsz, sokat sírsz. A történetünkbe beleírhatod magad, nyilván már rég bele is írtad, mi te lettünk, te meg mi. Ez a négy ember, nem is ez a négy ember. Ez a szeretet, nem a miénk. Nem is a tiétek. Nincs birtokosa, tárgya, iránya, se kezdete se vége. Körbeölel, ha hagyni mered, ölelsz vele, ha ölelni mersz. Te vagy.
A 30Y tizedik stúdióalbuma 2023. december 1-jén jelent meg, a címe X - https://bfan.link/30y-x
A 30Y mint alkotói közösség nem bír alkotói módszertannal. Nincs bevált eszköztárunk, nincsenek rutinból működő körök, felül bedobom a témát, alul kiesik a 30Y dal. Ezt azért néha bánjuk. Mindegyik lemezünkért le kellett menni a bányába, de talán ilyen mély és szövevényes bányajáratokban nem jártunk eddig még. Ennyi megértés és meg nem értés, ennyi kétség nem kísérte az alkotást, a magunkra és egymásra tekintésnek ennyi új perspektívája nem jött még elő, nem tártunk fel ennyi sebet, örömöt, kétséget, indulatot magunk és a másik előtt. A minket körbevevő világ se költözött még ennyire a bőrünk alá, nem volt ekkora sötétség és nem voltunk talán így együtt még ennyire dühösek, tehetetlenek, kiszolgáltatottak. Közben meg mi négyen nem álltunk ennyire más élményvalóságban még a privát életeinkben, mint épp ezekben az években. Az X, a mi X-ünk erről beszél. Nem az élet teljességéről, nem is annak akarásáról, inkább csak az abba vetett hitről, a bizalomról, a távolságok lebonthatóságáról, a szabadság naiv akarásáról és a szeretetről, ami nélkül egyetlen emberi élet se élhető. A miénk legalábbis biztosan nem.
Felső Tízezer
A magyar indie-rock bozótharcosa, az alternatív rock, a powerpop és a jangle pop hagyományait keverő zenekar négy nagylemezének legjavából válogat és megmutat néhány új dalt a 2024-ben érkező új albumról is. Sodró lendületű gitárok, nagyívű refrének, szeretetteljesen cinikus dalszövegek!

 

Static Code
Hirdetés
adv1
Hirdetés
Hirdetés
A program Facebook eseménye
adv3
Hirdetés
adv4
Hirdetés
adv2
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés