A program részletei

A program neve: A hét (használt) műtárgya - A hét (használt) műtárgya

A program helyszíne: Szentbékkálla, Kossuth utca, Hungary

A program kezdete: 2021-09-24 08:00:00

A program vége: 2021-09-25 20:00:00

Leírás
Ökoterápiás workshop és szimpózium a Tapolcai Használtcikk Piacon és Szentbékkállán a Pegazusban.
Egyre többször jelenik meg az életünkben a „klimaszorongás" kifejezés, ami napjainkban a pandémia és karantén okozta félelmekkel is párosul. Mit tehetünk ezek enyhítéséért?
A képzőművészet, a design a művészetterápia módszereinek segítségével alkalmas lehet arra, hogy a hétköznapi életünkbe megnyugtató gondolatokat és aktivitást vigyünk. A tárgyak, korok, emlékek, a különböző kultúrák idősíkjain való szabadabb mozgás ajtót nyithat a jövő felé is. A tárgyak alkalmasak arra, hogy gondolkodjunk róluk, gyűjtsük és rendszerezzük őket, hogy mi magunk is készítsünk tárgyakat és, hogy erről beszéljünk és megosszuk egymással.
A használtcikk/bolhapiac teljesen természetes lelőhelye a legérdekesebb, legértékesebb, vagy éppen legérdektelenebbnek tünö, mégis hasznos tárgyaknak, amik a legkülönbözőbb korokból kerülnek elő, ilyen módon mégis egyidejűleg bekerülve a kortárs kultúrába. Fontos, hogy beszéljünk ezekről az idősíkokról, a tárgyak és ember kapcsolatáról, a gyűjtésről, gyűjtögetésről, adományozásról, újraértékelésről, élethosszig való használatról.
Szabó Eszter Ágnes képzőművész 2012- ben szervezett először művészeti projektet a Tapolcai piac és Szentbékkálla tengelyen (Random Varroda SBC.). Most ismét a használtcikk piac értékeinek feltárásával Szentbékkállára, a Pegazusba szervez terápiás workshopot az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak közreműködésével, meghívott szakmai előadókkal és művészvendégek részvételével.
A program a tapolcai használtcikkpiaci pop up galériában kezdődik egy átlagos pénteki napon, ahol és anikor a kincsvadászat során olyan tárgyak kerülnek az erre a célra kialakitott piaci galéria térbe, amelyekről érdemes beszélni, amelyek kiállják az idő próbáját, vagy éppen nem, de akadnak olyanok is, amelyek valami fatális véletlennek köszönhetően még nincsenek egy múzeum gyűjteményében.
Ezekben a tárgyakban mindenki egy kicsit magára ismer, a saját környezetünket el tudjuk helyezni ezen az idővonalon, ahol minden releváns, nincs oda nem illő, vagy illetéktelen tárgy. Benne vagyunk a korban, a saját korunkban és időzónánkban, amiben a tárgyaink adják a stabilitásunk egy darabját. Foglalkozzunk velük!
2021.09 24. A hét használt műtárgya, szimpózium
Helyszín: Tapolcai Használtcikk Piac Galéria.
időpont: 2021 augusztus 24.
Meghivott előadók:
Frazon Zsófia etnográfus ( Néprajzi Múzeum)
Mester Zsuzsa antropológus (Filantrópia Adománybolt)
Moderátor: Szabó Eszter Ágnes képzőművész
2021.09 25. Klímaszorongás elleni ökoterápiás workshop
Helyszín: PEGAZUS, Szentbékkálla, Kossuth u. 39, 8281
Időpont: 2021. Szept. 25.
Meghivott vendégek:
Szilágyi Csilla Üveg-, és betontervező művész
Torma Éva képzőművész, művészetterapeuta.
Moderátor: Szabó Eszter Ágnes képzőművész.
További részletek hamarosan!
A program a Veszprém-Balaton 2023
Európa Kulturális Fővárosa program
támogatásával jött létre.
További információ:
www.veszprembalaton2023.hu
Static Code
Hirdetés
adv1
Hirdetés
Hirdetés
A program Facebook eseménye
adv3
Hirdetés
Facebook oldal
adv4
Hirdetés
adv2
Hirdetés