Magyar siker született a serdülőknél a harmincadik Balaton-kupán

Szombaton mindkét korosztályban befejeződtek a Veszprémben rendezett XXX. Balaton-kupa nemzetközi fiú utánpótlástorna küzdelmei; a rangos kézilabda-viadalon serdülőválogatottunk pazar győzelmet aratott. A Telekom Veszprém serdülőcsapata harmadik, ifjúsági együttese pedig negyedik helyen zárta a korosztályonként nyolc gárda részvételével zajló megméretést.

 

Idén talán minden korábbinál erősebb mezőny gyűlt össze a – harmincadik – Balaton-kupán, amelyen a Telekom Veszprém és a magyar serdülő válogatott révén természetesen ismét volt miért szorítani a hazai szurkolóknak. A mieink nem is okoztak csalódást: a szombati helyosztó mérkőzéseken egyedül a bakonyiak ifjúsági (2002-2003-as születésű kézilabdázókból álló) együttesének nem sikerült behúzni az érmet. A szlovén RK Celje ugyanis roppant kiegyenlített mérkőzésen, 31–28-ra legyőzte a vendéglátókat. Szégyenkezni azonban nincs okunk, hiszen nagyon erős mezőnyben mérethették meg magukat a veszprémi fiatalok. Ennek a bizonysága, hogy az ifjúságiak között két gigász, a Barcelona és a Füchse Berlin alakulata csapott össze az aranyéremért. A németek ellentmondást nem tűrő játékkal, 30–22-re verték a katalán ifjoncokat.

Az eggyel fiatalabbak mezőnyében viszont otthon tartották a mieink a legfényesebb medált, de nem a veszprémiek, hanem a serdülőválogatott jóvoltából.
A legtehetségesebb 2004-2005-ös évjáratú játékosokból verbuvált együttes az egész tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a döntőben 27–23-ra nyert a horvát RK Maksimir Pastela gárdája ellen. A bakonyiak sem csüggedhetnek, elvégre a serdülők között behúzták a bronzérmet, 28–23-ra legyőzve a szlovén RK Celje alakulatát.

 

 

Forrás és fotó: utanpotlassport.hu

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló