Mexikói kedvencekkel folytatódik a híres kikötők sorozat Balatonmáriafürdőn

Mexikói kedvencekkel folytatódik a híres kikötők sorozat Balatonmáriafürdőn

A híres kikötők idén is beköltöznek Máriafürdőre, a PORT Étterem konyhájába és teraszára. Tavaly nem nagyon tudtunk utazni, ekkor jött az ötlet, hogy a világ utazzon ide, a Balaton partjára: a vendégek annyira szerették a tematikus hétvégéket, hogy a PORT csapata idén folytatja!

Híres kikötők gasztonómiája!

Első idei állomás: Mexikó, Acapulco

Május 22-24. (pünkösd hétvége) szombat-hétfő

EVENT: https://www.facebook.com/events/301068561555286?ref=newsfeed

Italok: Tequila, Desperados

Tematikus ételsor:

> Burrito Guacamole

> Mexikói kukoricaleves, sült nachos, garnéla

> Csirkemell. korianderes kukoricadara, vörös salsa, tortilla

> Mexikói édesburgonyás banántorta, chilis karamell

A téli időszakban sem volt leállás egyébként a PORT-ban, az étterem belső tere teljesen át lett alakítva, illetve a konyha is megújult. A séf csapat Horváth András mellett tovább erősödött Berki Zsolttal, aki több nemzetközi versenyen is megmérettette már magát. Az étterem arculata tavaly újult meg, az egykori beach food-ra specializálódott Port Burger étteremmel való összeolvadás után.

 „Konyhánk európai bisztró stílusú, amelyet a legnépszerűbb és díjnyertes street food ételeink és változatos napi ajánlatunk egészít ki. Emellett havonta jelentkező tematikus hétvégékkel várjuk vendégeinket, a legnagyobb nemzetek ínyenc fogásaival. Havonta megújuló étlapunk kínálatában kiemelten figyelünk rá, hogy szezonális alapanyagokkal dolgozzunk helyi termelőktől. Speciális igényeknek megfelelő opciókra is fel vagyunk készülve, legyen szó vegetáriánus, vegán vagy allergén mentes fogásokról. Kiemelt szerepet kapnak fogásaink között a helyi alapanyagok, így a keszthelyi tokhal és a balatonfenyvesi angus marha különböző ételek alapanyagaként mindig helyet kap az éppen aktuális étlapunkon, de a somogyi vadételek is visszatérő elemei ajánlatainknak”

– mondta Balla György tulajdonos. Nagyon büszkék a tavalyi év strandétele címre, amit a BalaTorossal hoztak el.

Kapcsolódó

A klíma mellett a borfogyasztás szokásai is változóban vannak a Balatonnál

A Királynék városának Érseki Pincészete immár 750 éves múltra tekint vissza. A balatoni borászat múltját, j
Elolvasom

Vörös Riviéra címmel jelent meg kötet a Kádár-kor Balatonjáról

Rehák Géza történészt, a könyv szerzőjét a Telex interjúvolta meg a megjelenés kapcsán. - - Az ismert
Elolvasom

Lovas ökoturisztikai élményközpont épül Nagyvázsonyban

Lovas ökoturisztikai élményközpont épül Nagyvázsonyban a kormány és az Európai Unió 299,8 millió forintos
Elolvasom