Olasz fagylalt rendelés Budapesten – Az 5 legnépszerűbb fagylalt szállító

Olasz fagylalt rendelés Budapesten – Az 5 legnépszerűbb fagylalt szállító

Nyáron nincs is jobb édesség, mint egy hűsítő tölcsér fagyi és ma is felcsillan a szemünk, ha meglátjuk egy cukrászdában az olasz fagylalt feliratot, mivel ez sokkal minőségibb és ízletesebb, mint a bolti változatai.

Budapesten és vidéken is sok olyan cukrászdát találunk, ahol igazi főzött olasz fagylaltot árulnak, ám nem mindenkinél elérhető a házhozszállítás. Szerencsére a Hisztéria Fagylaltnál ez nem így van! Ha te is szeretnél tőlük rendelni, kattints IDE!

Innen rendelj Budapesten, ha olasz fagylaltot szeretnél

  • Hisztéria Fagylalt – a vendéglátás szeretete több generációra nyúlik vissza a tulajdonosok családjában, mígnem 1999-ben megnyitott az első Hisztéria a budapesti Westend bevásárlóközpontban. Azóta két vidéki és egy Andrássy úti üzlettel bővültek, ahol olasz és francia édességeket és fagylaltokat kóstolhatunk. A Cremeria mesterei egyenesen Olaszországig utaztak azért, hogy igazán különleges legyen náluk ez a jeges és krémes finomság. 
  • Gelarto Rosa – a Bazilika szomszédságában találjuk a híres rózsafagyis cukrászdát, ahol nem gombócokat kapunk, hanem rózsa formájúra kent édességeket. Ezeket pedig otthonra is is rendelhetjük akár.
  • Cuki Fagyizó – Kézműves Olasz Fagylalt – Csepel központjában, a Szent Imre téren találjuk a Cuki Fagyizót, ahol nemcsak a helyszínen fogyaszthatjuk el a főzött fagylaltokat, hanem lehetőség van online rendelésre is.
  • Fagylaltkiszallitas.hu – minden hétköznap 7 és 16 óra között rendelhetünk tőlük kézműves főzött fagylaltokat, melyek olasz receptek alapján készülnek és minimum rendelés esetén díjtalanul szállítják őket házhoz Budapesten és környékén.
  • Gelato Vittorio – Bemutatkozásuk szerint 15 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és a készítéstől a szállításig csupán 12 óra telik el, így friss olasz fagylalt kerülhet a kezünkbe már egy napon belül.

Az olasz csoda, ami meghódította a világot

Feljegyzések szerint már az ókori Egyiptomban és Kínával is előszeretettel fogyasztottak tört jéggel összekevert gyümölcsöket, és a hódító Nagy Sándor szerette a nektárral és mézzel megédesített hideg desszertet. Nero császárnak például szokása volt, hogy elküldje embereit a hegyekbe, hogy havat hozzanak neki, amihez aztán gyümölcslevet kevertek. Hiába a sok előd, a világ olaszoknak tulajdonítja a fagylalt megszületését, amit Medici Katalin, III. Henrik felesége tett népszerűvé a francia arisztokrácia körében. A közemberek számára pedig egy szicíliai cukrásznak köszönhetően lett elérhető az édesség, aki 1660-ban a párizsi Café Procope-ban mutatta be receptjét.

Közel száz évvel később már az amerikai elnöki fogadások asztalain is feltűnt az olasz főzött fagylalt, és még majdnem ugyanennyi időnek kellett eltelnie, hogy ott is elérjen a lakossághoz. A szigetelt hűtőházak feltalálása nagyot lendített az ügyön, a fagylaltgyártásból iparág lett, bár persze a tömeggyártás azt is magával hozta, hogy az eredeti recept felhígult és egyre inkább nélkülözte a minőséget. De milyen is az igazi olasz fagylalt?

Így készül az igazi olasz fagylalt

Ha magunk is elkészítenénk a „gelato”-t, akkor az eredeti recept alapján szükségünk lesz zsírosabb tejre vagy tejszármazékra, cukorra és tojássárgájára, amiket egy lábasban kell összefőzni, és ízesíteni például étcsokoládéval vagy vaníliával.

Kapcsolódó

Utazási tippek a Velencei Karneválhoz: hogyan hozd ki a legtöbbet az élményből?

A Velencei Karnevál történetéhez visszanyúlva igazi időutazásban lehet részed, hiszen a hagyományok egészen
Elolvasom

Egyedi kikapcsolódás Karintiában

Karintia meseszép vidéke, amely Bad Kleinkirchheim falujában található, a szabadidő szerelmeseinek valódi p
Elolvasom

A szívelégtelenség nem válogat

Az életünk tele van lehetőségekkel: utazások, sport, művészetek vagy éppen csak a barátokkal töltött nyugod
Elolvasom