Tippek az éttermünk tisztán tartására

Tippek az éttermünk tisztán tartására

A piszkos padló, a poros polcok és a foltos falak tökéletes receptjei az abszolút katasztrófának. Ha az éttermünk nincs a legkifogástalanabb állapotban, akkor a vendégek sem szívesen étkeznek nálunk, és ennek súlyos következményei lehetnek a vállalkozásra nézve.

Bármennyire is szeretnénk a létesítményünket a lehető legtisztábban tartani, a hely minden centiméterét nem lehet minden este manuálisan letörölni. Megfelelő eszközök és higiénia termékek nélkül a rendezett környezetet nehéz fenntartani. Viszont egy egyszerű padlótisztító gép például nagy változást hozhat, de valójában ez csak egy a sok közül, amellyel megkönnyíthetjük a munka elvégzését.

Miért fontos a megfelelő higiéniai termékek beszerzése?

Az olyan minőségi háztartási termékekkel történő tisztítás, mint amilyeneket a Hunpohár Webáruház kínálatában találhatunk, megakadályozza a fogyasztó egészségére káros mikroorganizmusok elszaporodását.

A törlőkendők például nagyszerű szövetségeseink lesznek a felületek tisztításában és szárításában. Ne feledkezzünk meg azonban a zsírtalanító szerekről sem, mivel igazán sokoldalú termékek. Használják őket a tűzhelyek, sütők, rácsok, páraelszívók és padlók hatékony tisztítására is. 

Aztán jól jöhet még egy koncentrált folyékony öblítőszer a mosogatógép tisztításához, különösen azért, mert gyors száradást és magas fényt biztosít az edényeken. Ugyanolyan jelentőséggel bír az ideális folyékony mosogatószer megtalálása is kézi mosogatáshoz, de ezt a sort még bőven lehetne folytatni. 

Vásároljunk ipari gépeket a tisztításhoz!

A padlót minden este felseperni rendkívül nehéz lehet, különösen, ha nagy a hely. Ugyanez vonatkozik az asztalok és minden más felület tisztítására is. 

Ha nagy alapterületű étteremmel rendelkezünk, ahol extra segítségre van szükség a tisztaság megőrzéséhez, akkor itt az ideje, hogy vásároljunk egy padlótisztító gépet, egy ipari felmosót, de még egy ipari porszívó is sokkal könnyebbé és gyorsabbá teheti a munkát.

Ütemezzük be a takarítási feladatokat!

A takarítási feladatok rendezetlen delegálása lehet az oka annak, hogy mi és a munkatársaink is úgy érezzük, hogy a takarítás nagy teher. Ha viszont a részfeladatokat különböző emberekre bízzuk, és a takarítási napokat a hét nem túl mozgalmas napjaira ütemezzük, nekünk és alkalmazottainknak is több energiája lesz az étterem makulátlanságának fenntartásához.

Szabaduljunk meg a nehezen tisztítható anyagoktól a vendégtérben!

A szőnyegek, a szövettel bélelt székek és a texturált falak tisztítása több időt és energiát igényel, mivel szivacsként szívják fel a port és a kellemetlen szagokat. Cseréljük ki ezeket sokkal könnyebben tisztítható és letörölhető anyagokra, így a munkánk kétszer olyan könnyű lesz, mint korábban.

Ösztönözzük a lábtörlő használatát!

Ha van valami, ami piszkossá teszi a padlót, az az emberek állandó forgalma. Fektessünk be olyan lábtörlőkbe, amelyek a szennyeződést és a nedvességet is felszívják az emberek cipőiből, mielőtt belépnének az éttermünkbe.

Kapcsolódó

Hogyan kezdj el angolul beszélni magabiztosan?

Talán te is elgondolkodtál már azon, hogyan lehet angolul beszélni anélkül, hogy minden alkalommal bátorsá
Elolvasom

Melyik mosógép típus a legjobb választás? Segítünk eligazodni!

A megfelelő mosógép kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, hiszen a piacon számos típus és modell elér
Elolvasom

Költözés vidékre tavasszal – Újrakezdés a természet közelében

Van valami különleges a tavaszban. Nemcsak a virágzó fákban és a melegedő napsugarakban, hanem abban a be
Elolvasom