Tippek az éttermünk tisztán tartására

Tippek az éttermünk tisztán tartására

A piszkos padló, a poros polcok és a foltos falak tökéletes receptjei az abszolút katasztrófának. Ha az éttermünk nincs a legkifogástalanabb állapotban, akkor a vendégek sem szívesen étkeznek nálunk, és ennek súlyos következményei lehetnek a vállalkozásra nézve.

Bármennyire is szeretnénk a létesítményünket a lehető legtisztábban tartani, a hely minden centiméterét nem lehet minden este manuálisan letörölni. Megfelelő eszközök és higiénia termékek nélkül a rendezett környezetet nehéz fenntartani. Viszont egy egyszerű padlótisztító gép például nagy változást hozhat, de valójában ez csak egy a sok közül, amellyel megkönnyíthetjük a munka elvégzését.

Miért fontos a megfelelő higiéniai termékek beszerzése?

Az olyan minőségi háztartási termékekkel történő tisztítás, mint amilyeneket a Hunpohár Webáruház kínálatában találhatunk, megakadályozza a fogyasztó egészségére káros mikroorganizmusok elszaporodását.

A törlőkendők például nagyszerű szövetségeseink lesznek a felületek tisztításában és szárításában. Ne feledkezzünk meg azonban a zsírtalanító szerekről sem, mivel igazán sokoldalú termékek. Használják őket a tűzhelyek, sütők, rácsok, páraelszívók és padlók hatékony tisztítására is. 

Aztán jól jöhet még egy koncentrált folyékony öblítőszer a mosogatógép tisztításához, különösen azért, mert gyors száradást és magas fényt biztosít az edényeken. Ugyanolyan jelentőséggel bír az ideális folyékony mosogatószer megtalálása is kézi mosogatáshoz, de ezt a sort még bőven lehetne folytatni. 

Vásároljunk ipari gépeket a tisztításhoz!

A padlót minden este felseperni rendkívül nehéz lehet, különösen, ha nagy a hely. Ugyanez vonatkozik az asztalok és minden más felület tisztítására is. 

Ha nagy alapterületű étteremmel rendelkezünk, ahol extra segítségre van szükség a tisztaság megőrzéséhez, akkor itt az ideje, hogy vásároljunk egy padlótisztító gépet, egy ipari felmosót, de még egy ipari porszívó is sokkal könnyebbé és gyorsabbá teheti a munkát.

Ütemezzük be a takarítási feladatokat!

A takarítási feladatok rendezetlen delegálása lehet az oka annak, hogy mi és a munkatársaink is úgy érezzük, hogy a takarítás nagy teher. Ha viszont a részfeladatokat különböző emberekre bízzuk, és a takarítási napokat a hét nem túl mozgalmas napjaira ütemezzük, nekünk és alkalmazottainknak is több energiája lesz az étterem makulátlanságának fenntartásához.

Szabaduljunk meg a nehezen tisztítható anyagoktól a vendégtérben!

A szőnyegek, a szövettel bélelt székek és a texturált falak tisztítása több időt és energiát igényel, mivel szivacsként szívják fel a port és a kellemetlen szagokat. Cseréljük ki ezeket sokkal könnyebben tisztítható és letörölhető anyagokra, így a munkánk kétszer olyan könnyű lesz, mint korábban.

Ösztönözzük a lábtörlő használatát!

Ha van valami, ami piszkossá teszi a padlót, az az emberek állandó forgalma. Fektessünk be olyan lábtörlőkbe, amelyek a szennyeződést és a nedvességet is felszívják az emberek cipőiből, mielőtt belépnének az éttermünkbe.

Kapcsolódó

Milyen vitaminokat érdemes szedni?

Az egészséges életmód fenntartása és az összes szükséges tápanyag bevitele nem mindig egyszerű, különösen a
Elolvasom

Vendégház felújítása: konyha és fürdőszoba modernizálása a szezon végeztével

Amikor a szezon végéhez érkezünk, és a vendégházunk kiürül, eljön az ideje, hogy átgondoljuk a szükséges f
Elolvasom

Hogyan teheted kényelmessé nyaralódat késő ősszel és a karácsonyi szezonban?

A balatoni nyaralók nemcsak a nyári vakációk helyszínei lehetnek, hanem késő ősszel és a karácsonyi szezon
Elolvasom