Bármennyire is szeretnénk a létesítményünket a lehető legtisztábban tartani, a hely minden centiméterét nem lehet minden este manuálisan letörölni. Megfelelő eszközök és higiénia termékek nélkül a rendezett környezetet nehéz fenntartani. Viszont egy egyszerű padlótisztító gép például nagy változást hozhat, de valójában ez csak egy a sok közül, amellyel megkönnyíthetjük a munka elvégzését.
Miért fontos a megfelelő higiéniai termékek beszerzése?
Az olyan minőségi háztartási termékekkel történő tisztítás, mint amilyeneket a Hunpohár Webáruház kínálatában találhatunk, megakadályozza a fogyasztó egészségére káros mikroorganizmusok elszaporodását.
A törlőkendők például nagyszerű szövetségeseink lesznek a felületek tisztításában és szárításában. Ne feledkezzünk meg azonban a zsírtalanító szerekről sem, mivel igazán sokoldalú termékek. Használják őket a tűzhelyek, sütők, rácsok, páraelszívók és padlók hatékony tisztítására is.
Aztán jól jöhet még egy koncentrált folyékony öblítőszer a mosogatógép tisztításához, különösen azért, mert gyors száradást és magas fényt biztosít az edényeken. Ugyanolyan jelentőséggel bír az ideális folyékony mosogatószer megtalálása is kézi mosogatáshoz, de ezt a sort még bőven lehetne folytatni.
Vásároljunk ipari gépeket a tisztításhoz!
A padlót minden este felseperni rendkívül nehéz lehet, különösen, ha nagy a hely. Ugyanez vonatkozik az asztalok és minden más felület tisztítására is.
Ha nagy alapterületű étteremmel rendelkezünk, ahol extra segítségre van szükség a tisztaság megőrzéséhez, akkor itt az ideje, hogy vásároljunk egy padlótisztító gépet, egy ipari felmosót, de még egy ipari porszívó is sokkal könnyebbé és gyorsabbá teheti a munkát.
Ütemezzük be a takarítási feladatokat!
A takarítási feladatok rendezetlen delegálása lehet az oka annak, hogy mi és a munkatársaink is úgy érezzük, hogy a takarítás nagy teher. Ha viszont a részfeladatokat különböző emberekre bízzuk, és a takarítási napokat a hét nem túl mozgalmas napjaira ütemezzük, nekünk és alkalmazottainknak is több energiája lesz az étterem makulátlanságának fenntartásához.
Szabaduljunk meg a nehezen tisztítható anyagoktól a vendégtérben!
A szőnyegek, a szövettel bélelt székek és a texturált falak tisztítása több időt és energiát igényel, mivel szivacsként szívják fel a port és a kellemetlen szagokat. Cseréljük ki ezeket sokkal könnyebben tisztítható és letörölhető anyagokra, így a munkánk kétszer olyan könnyű lesz, mint korábban.
Ösztönözzük a lábtörlő használatát!
Ha van valami, ami piszkossá teszi a padlót, az az emberek állandó forgalma. Fektessünk be olyan lábtörlőkbe, amelyek a szennyeződést és a nedvességet is felszívják az emberek cipőiből, mielőtt belépnének az éttermünkbe.