Újra Szerelmes Füred futóverseny a hétvégén

Izgalmas futás a Valentin-nap hétvégéjén Balatonfüreden, mely garantáltan emlékezetessé teszi a szerelmes pároknak az év legromantikusabb időszakát! 

 

A Szerelmes Füred rendezvény 2016-ban került először megrendezésre, akkor még csak kulturális programokkal, majd az ezt követő évben futóversennyel is bővült, melyet Kovács Koko István olimpia- és világbajnok nyert meg párjával, Garami Katával, akik ebben az évben is rajthoz állnak, csak úgy, mint a 2018-2019-es győztes pár, Szabó Tünde és Barna Tamás. A Szerelmes Füred azóta nemcsak országos hírű versennyé nőtte ki magát, de évről évre külföldről is érkeznek résztvevők. 

A Szerelmes Füred eredetileg egy olyan páros futóverseny volt, ahol a szerelmespárok alkotnak egy csapatot: előbb a fiúk teljesítik a kijelölt távot, majd a váltást követően a lányok futnak a célig, ahol a fiúk várják őket egy rózsaszállal. 

Ám a Szerelmes Füred már nem csak pároknak szól, hiszen gondoltunk azokra is, akik párral nem rendelkeznek, de szívesen vennének részt e jó hangulatú és különleges rendezvényen, őket várja a „Szerelemről szó sem volt” szingli futam a Classic páros váltó előtt. 

A tavalyi évben a páros és párkereső (szingli) futam mellett közkívánatra egyéni futamot is indítottunk. Hiszen többen jelezték, hogy szeretnének részt venni ezen a romantikus futáson, de a párjuk nem fut, ám szívesen eltöltené velük a Valentin-nap hétvégéjét Balatonfüreden és szurkolna vasárnap a Szerelmes Füred versenyen, és nem éreznék jól magukat, ha a szingli futamban kellene indulniuk. Így 2020-ban az V. Szerelmes Füred utcai futóversenyen ismét lesz egyéni futam is “páratlan” futóknak, akik valóban páratlanok, ám nem szinglik. 

2020-ban két újdonsággal is készülünk a futóknak: azoknak a pároknak, akik szeretnék együtt leküzdeni a távot (tehát nem váltóban), meghirdettük az „Együtt futunk” kategóriát, melyben „kéz a kézben”, sőt összekötve futnak majd. Az együtt futunk versenyszámban a gyerekek is együtt futhatnak a szüleikkel! És még egy újdonság: 2020-ban már félmaraton távra is nevezhettek a futók, mely igazán népszerű lett a magyar futótársadalom körében! 

2020-ban február 15-én kerül megrendezésre a „Szerelmes Füred” futóverseny, melyre több száz futót várunk az ország minden pontjából! Minden futót célba érkezéskor egyedi befutóéremmel díjazunk. A rendezvény a „Szerelmünk gyümölcse” 600 méteres gyermekfutammal kezdődik 10.30 órakor, majd a felnőtt futamok is elrajtolnak több menetben 11.00 órától.

 

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló