Villámcsapás boríthatta lángba a révfülöpi kilátót

Feltételezhetően villámcsapás miatt gyulladt fel Révfülöpön a fülöp-hegyi kilátó. Bár az objektum rendelkezett villámhárítóval, belső faszerkezete mégis a lángok martalékává vált.

 

A helyszínre kiérkezett kővágóörsi önkéntes és badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A kilátó faszerkezetű toronyrésze megsemmisült a tűzben. Személyi sérülés nem történt – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rövid közleményében. Az oltás hosszú folyamat volt, mert a helyszínt nagyon nehezen lehetett megközelíteni. A tűzoltók távolsági vízszállítással tudták csak feljuttatni az oltáshoz szükséges vizet a Fülöp-hegyre, ezért is tartott több óráig a tűz megfékezése, és maga az oltás. A lángokat a kora reggeli órákra oltották el – írja a turistamagazin.hu.

 

Fotó: Badacsonytomaji HTP és Veszprém megyei KMSZ

 

A tűz okáról még nem tudni biztosat, de a helyiek és a helyszínen dolgozó tűzoltók Facebook-bejegyzései alapján nagy vihar tombolt szerda éjszaka a környéken, és valószínűleg villám csapott az építménybe.

 

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló