2023 nyarán Balatonudvari lesz a kortárs festészet otthona

Az idén 90. életévét betöltő Keserü Ilona a kortárs képzőművészet egyik legnagyobb alakja. Közel hét évtizedet felölelő munkásságát széles körben ismeri a hazai és a nemzetközi közönség. Őt ünnepelve nyílik tárlat Balatonudvariban, a temető szív alakú sírköveinek szomszédságában, hiszen alkotásait nagyrészt ezek a műemlékek ihlették.

A július 15-30. között megrendezésre kerülő; Keserü90 – A balatonudvari sírkövektől a párizsi Pompidou Központig című  szabadtéri tárlat helyszíne is különleges. Akár a bringáról lepattanva is érhet művészeti élmény bárkit, hiszen az éjjel-nappal látogatható fotókiállítás a kerékpárút közvetlen közelében található, mely a műemlék temető és a focipálya között halad el.

A kiállításhoz kapcsolódóan Aknai Katalin művészettörténész több előadást is tart a kortárs festészetről és Keserü Ilona alkotópályájáról, művészetéről.

A nyár folyamán négy foglalkozásra is várja a gyerekeket és felnőtteket a szervező Együtt Balatonudvariért Egyesület. A résztvevők megismerkedhetnek a színekkel, a festékkel, a színkeverés művészetével, s szabadon egyszerű kompozíciók létrehozásával mindenki átélheti az alkotás örömét.

A Pajta Program eseményei a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósulnak meg.Kapcsolódó

Filmklub indul a Balaton Moziban

A havonta jelentkező rendezvénysorozat kultikus filmalkotásokat mutat majd be a füredi Balaton Mozi vetítőt
Elolvasom

Eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítási pályázata

Ajánlat híján eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítására kiírt pályázat - köz
Elolvasom

Belsőépítészeti munkálatokkal folytatódik a balatonfüredi BalaPort szállodakomplexum kialakítása

A belsőépítészeti munkálatok zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény á
Elolvasom