3 szuper program esős időre is a Balatonon

Balatonederics – Afrika múzeum

8312 Balatonederics, Kültelek 11. 

Ha nyaralásunk alatt az eső áztatta Balatonról képzeletben legszívesebben Afrikába repülnénk, keressük fel az északi part apró településének 1984-ben alapított múzeumát. Az itteni gyűjtemény dr. Nagy Endre Afrika-kutató néprajzi örökségét őrzi, de a miniállatkertben zebrákat, tevéket, antilopokat és struccokat is megcsodálhatunk.

 

Fotó: afrikamuzeum.hu

 

Siófok – Fordított ház

8600 Siófok, Május 1. utca 1.

Siófok és Balatonszéplak-felső határában található a Balaton legfurcsább turisztikai látványossága, melynek meglátogatása – akár esőben, akár napsütésben – szó szerint szédületes élmény! A kétszintes fordított ház kívül-belül fejjel lefelé került berendezésre, ráadásul a készítők arra is figyeltek, hogy a szobatípusok mindegyike számtalan vicces fotóponttal is szolgáljon a vendégeknek.

 

Fotó: szallas.hu

 

Tihany – Levendula Ház Látogatóközpont

8237 Tihany, Major utca 67.

A tihanyi Belső-tó partján egy interaktív kiállításon ismerkedhetünk a levendulatermesztés hagyományával, illetve a félsziget múltjával és jelenével. Az izgalmas tárlat megmutatja, milyen volt ez az egykor dühöngő vulkánokban gazdag terület, és mára hogyan vált a Tihanyi-félsziget a harmónia földjévé. A Levendula Házhoz egy élménykert is tartozik, így ha az eső pár perce alábbhagy, ide is érdemes kimerészkedni.

 

Fotó: bfnp.hu

Forrás: funzine.hu

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló