3+1 balatoni pizzéria, ami előtted is feltárja Itáliát

3+1 balatoni pizzéria, ami előtted is feltárja Itáliát

A Balaton népszerűsége talán még sosem állt ennyire magasan a különleges körülményeknek köszönhetően. A parti települések zsúfolásig teltek nyaraló családokkal és ez megannyi éhes szájat is jelent ilyenkor. Ki ne dobna be egy finom pizzát egy egész napos strandolás után? Összeraktunk egy kis listát a legjobb pizzériákból, amelyek a magyar tenger környékén fellelhetők.

1. Giuseppe Pizzeria, Keszthely


A napsütötte Itáliából exportált hozzávalókból, fatüzelésű kemencében készül a Giuseppe nagy népszerűségnek örvendő pizzája már 1999 óta. Emellett egyéb olyan olasz ételeket is van lehetőség megkóstolni, mint a lasagne, a penne, a spagetti, rádasul házikészítésű durumtésztából. Akiknek gasztronómiai preferenciája a paradicsomszósz-oregánó tengelyen forog, azok garantáltan meg fogják találni itt a számításukat.

2. Retro Pizzéria, Tihany


Tihany közepén, a Mádl Ferenc főtéren találjátok a Retro Pizzériát, amelynek vonzerejét a klasszikus piros-hehér kockás terítős bisztró feeling és a Belső-tóra néző fantasztikus panoráma koronázza. Étlapjuk a finomabbnál finomabb pizzák mellett nemrég vaslapon sült hamburgerekkel, frissensültekkel és salátákkal is bővült.

Fotó: restu.hu

3. Pietro Bisztró & Pizzéria, Siófok


Hatalmas választékkal és színvonalas kiszolgálással várja vendégeit Siófok szívében a Pietro Bisztró. Szerteágazó kínálatuk sokmindent foglal magába, például halételeket és leveseket is. Az étterem erősségét viszont egyértelműen a valódi olasz alapanyagokból és saját recept alapján sütött pizzák jelentik. Helyben fogyasztással és kiszállítással egyaránt operálnak.

Fotó: etterem.hu

+1. Veszprémium Pizza, Veszprém


A Jolly pedig a királynék városában üzemelő, családias hangulatú Veszprémium, amelynek tapasztalt pizzaszakácsa eredeti nápolyi recept alapján készíti a kifogástalan minőségű pizzákat az üzlethelyiség már-már ikonikus, sárga-zöld, fatüzelésű kemencéjében elsőrangú alapanyagokból.

Fotó: roadster.hu

Kapcsolódó

Fogyott a mobilnet rendesen a Balatonnál a nyáron

A járvány által manipulált és átalakult telefonhasználati tendenciákról számol be új közleményében a Teleno
Elolvasom

Változatos őszi programok várnak a Balatonnál

Szeptember utolsó teljes hete és hétvégéje olyan színes programokat kínál, mint a lassan lehulló őszi falev
Elolvasom

Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

Balatonfüreden tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség és a legfontosabb napirendi pon
Elolvasom