5 agyserkentő tipp diákoknak a vizsgaidőszakra

Közeleg a félévet lezáró rettegett vizsgaidőszak, az egyetemisták többsége pedig ilyenkor éjjel-nappal tanul, hogy minél sikeresebben szerepeljen a megmérettetéseken. 

A rendkívüli szellemi igénybevétel azonban nagyon le tudja terhelni az agyat, ezért a hatékony tanulás érdekében célszerű az alábbi módszereket alkalmazni.

Friss levegő

Banális dolognak tűnik, de nem szabad lebecsülni a jelentőségét. A szoba elhasználódott levegője ugyanis hajlamos álmosítani és dekoncentrálttá tenni, ezért érdemes minél gyakrabban szellőztetni. A friss oxigén ugyanis agyserkentő hatással bír és javítja a koncentrációt is. 

Hogyha pedig az időjárás is kellemes, akkor kapd fel a jegyzeteidet és ülj ki tanulni a kertbe vagy egy közeli parkba, ahol hosszabban is élvezheted a friss levegő áldásos hatásait! 

Aromaterápia

Bizonyos illóolajok, többek között a borsmenta, a rozmaring, a teafa, a bergamott és a szantálfa szellemileg élénkítenek és serkentik az agyműködést, ezért tanulás közben célszerű párologtatni őket a szobában, például egy aromadiffúzor segítségével. 

Természetes agyserkentő készítmények

A memória serkentése és koncentrációs képesség javítása gyógynövények segítségével is kivitelezhető. A Myrobalan agyserkentő és memóriajavító készítményei pozitívan hatnak a kognitív funkciókra, javítják az agy és a szövetek, szervek mikrokeringését, ezáltal növelik a szellemi teljesítőképességet.

Az étrend-kiegészítők a tibeti gyógyászat gyógyszerkészítési elvei alapján összeállított természetes alapanyagú kapszulák, melyek csak a gyógynövények finomra őrölt elegyét tartalmazzák. 

13 különböző gyógynövény felel azért, hogy javuljon a koncentráció, a memória, mindeközben pedig nem kell tartani a káros mellékhatásoktól vagy attól, hogy hozzászokik a szervezetünk. Napi 3 kapszula fogyasztásával érezhetően könnyebbé és hatékonyabbá válik a tanulás.

Rendszeres testmozgás

Bármennyire is elfoglalt vagy egy vizsgaidőszak kellős közepén, szakíts időt a sportolásra! A test és az elme ugyanis szorosan összefügg, és már több kutatás is bebizonyította, hogy a testmozgás a szellemi teljesítményre is jó hatással van. 

Egy-egy edzés után nemcsak a koncentráció fog sokkal jobban menni, hanem a szervezetnek is jót tesz némi átmozgatás az egész napos ülő testhelyzet után. Nem beszélve arról, hogy a sport csökkenti a szorongást és a stresszt, ami pedig a vizsgaidőszakban szinte mindennapos probléma. 

Elegendő pihenés

Sok hallgató elköveti azt a hibát, hogy a tengernyi tanulnivaló miatt éjjel-nappal a vizsgáira készül. Ezzel viszont az a gond, hogy az agyunk előbb vagy utóbb elfárad, és pihenésre van szüksége. Teljesen felesleges éjszakákon át fennmaradni a jegyzetek előtt görnyedve, ha az agyad olyannyira kimerült, hogy már nem képes új információkat befogadni. 

Sokkal többet ér, ha naponta legalább 7-8 órát alvással töltesz, hiszen így az elmédnek van ideje regenerálódni, ezáltal könnyebben tudod majd az akadályokat venni.

Kapcsolódó

Itt az ideje a lakásfelújításnak! Igen ám, de miből?

Fel szeretnéd újítani a lakásodat, de nincs rá elegendő pénzügyi forrásod? Nem vagy egyedül a problémával:
Elolvasom

Jobbak, tartósabbak, mégsem engedélyezettek a közúti forgalomban – mindent az utólagos autós LED izzókról

Ha valami, akkor az utólag beszerelt autós LED izzók témája egyértelműen megosztja az autós közösséget. A K
Elolvasom

Milyen hibákat követhetsz el aljzatkiegyenlítéskor?

Felújításkor számos feladat sorra kerül, amit precízen el kell végezni annak érdekében, hogy tökéletes vége
Elolvasom