5. alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Sörnapokat

5. alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Sörnapokat

Keszthely immár ötödször szolgál otthonául a kis- és nagyüzemi sörspecialitásoknak, food truckoknak és gasztronómiai különlegességeknek. Július 15. és 19. között, a móló melletti sétányon tartják a Keszthelyi Sörnapokat, a komló- és malátafanatikusok legnagyobb örömére.

A Serfőző csapata idén is Keszthelyre invitálja a sörkedvelőket. Az Alsóörsi Sörnapokat követően a “Balaton fővárosába” helyezik át székhelyüket, hogy kis- és nagyüzemi sörspecialitásokkal kényeztessék a júliusi hőségben mártózó nyaralókat. A Móló melletti sétányon jéghideg különlegességek és kellemes ivósörök egyaránt helyet kapnak: többek között lágerek, IPA-k, APA-k, EPA-k, NEPA-k, világos, barna és félbarna sörök, illetve gyümölcsös ízek várják a látogatókat közel 30 kiállító tolmácsolásában.

A főzdék csapjain a nagy kedvencek mellett idén is helyet kapnak az újdonságok. A Guinness Hophouse például sörpremierrel készül, világos Guinness sörrel örvendezteti meg a Keszthelyi Sörnapok vendégeit. Az ír sörremek mellett találkozhatunk még a cseh Bernard és a Cerna Hora házával, a belga Mort Subite főzeteivel és magyar kisüzemi habzó italokkal is.

A hűsítők mellett street food és grill ételek, illetve gasztrokulturális programok várják az érdeklődőket július harmadik hétvégéjén. Katona Csaba sörtörténeti előadásai és sörkóstolói, sakk szimultán megmérettetések és sörivóversenyek egészítik ki a vízparti koccintásokat.

A rendkívüli hónapokat követő időkben a szervezők különös figyelmet szentelnek az egészségügyi előírások megfelelő betartására és betartatására, így a sörpadokat egymástól 1,5 méterre helyezik el, illetve a kiállítói házaknál kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a látogatók számára.

Találkozzunk július 15. és 19. között a Keszthelyi Sörnapokon, a Móló melletti sétányon!Forrás és fotó: balatontelevizio.hu

Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom