50 százalékos vasúti kedvezmény a Balaton-átúszásra

Az augusztus 1-én tartandó, 38. Balaton-átúszás résztvevői féláron vehetik majd át menetjegyeiket Révfülöp állomásra és visszafelé is. A kedvezmény része az Ötpróba sorozatnak, így a jegyeket a helyszínen bélyegeztetni kell – közölte a MÁV-START Zrt. a közleményében.

Az átúszásra érkezőknek a vasúttársaság javasolja az északi parton közlekedő, Déli pályaudvarról 7:05-kor (Kelenföldről 7:12-kor) induló Kék Hullám sebesvonatot, melyre a várhatóan nagyobb forgalom miatt, plusz kocsit is csatolnak. A vonat 9:42-re érkezik Révfülöpre.  Ezen a vonaton Utasellátó étkezőkocsi is lesz, amiben különleges reggeli ajánlattal; rostban, szénhidrátban gazdag ételekkel várják az úszni vágyókat és kísérőiket, akik számára a megszokott ételek mellett Cerbona müzliszelet többféle ízben 120 forintért; müzlitál natúr joghurttal, aszalt gyümölcsökkel, mézzel és tejjel (laktózmentes változatban is) 750 forintért; Penne Arrabbiata durumtésztával 990 forintért és félliteres Gatorade sportital többféle ízben 390 forintért is elérhető lesz.

A Kőbánya-Kispestről 7:47-kor induló, Révfülöpre 10:48-kor érkező Tekergő gyorsvonat a RETRO hétvégén várható nagyszámú érdeklődő, valamint a késői érkezés miatt nem javasolt!

A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a vonatokon a nagy utasforgalom miatt a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek. A légkondicionált és kényelmesebb kocsiban történő utazáshoz a jegyeket az InterCity-kocsikba kell megváltani, amelyek az idei nyári szezonban megemelt számban közlekednek a Balaton partján. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése, lepecsételtetése a rendezvény helyszínén történik. A Révfülöpről történő visszautazáshoz a menetjegy érvényesítése szükséges! A szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról.

Alkalmi menettérti menetjegy jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton (e-ticket, otthon nyomtatott jegy, MÁV applikáció) nem vásárolható meg.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon vehető igénybe. Amennyiben első osztályú kocsiban utaznak, akkor a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24 óráig be kell fejezni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.  A kedvezményről minden információ megtalálható az esemény honlapján: https://otprobatokioba.hu/faq/vasuti-utazasi-kedvezmeny/


Kapcsolódó

A Balatont is érinti a strandfejlesztési program

Negyedik ütemébe lépett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos strandfejlesztési programja, amelynek
Elolvasom

Nemzetközi tavas konferencia-maraton a balatoniak szervezésében

Péntek hajnalban egy órakor kezdődött a Global Lake Marathon nevű 24 órás online konferencia-maraton a Bala
Elolvasom

Megérkezett Keszthelyre a város karácsonyfája

Bár a speciális körülményekre való tekintettel az idei adventi vásár elmarad Keszthelyen, a karácsony meghi
Elolvasom