5+1 balatoni esőhelyszín rossz idő esetére

5+1 balatoni esőhelyszín rossz idő esetére

Tetőfokán pörög a nyári Balaton-part, minden érintett településen már-már utcabál hangulat van kibontakozóban. A kánikula jó apropót teremt ehhez, de ne felejtsük el, hogy az időjárási körülmények nyáron sem mindig kedveznek. Az ilyen kellemetlen esetek áthidalására szedtünk össze pár helyet a Balaton körül, amelyek látogatása független a meteorológia szeszélyeitől.

1. Fordított ház, Siófok

Mindjárt a 7-es főút mentén található Siófokon a gyerekek hatalmas kedvence, a Fordított ház, ahol minden a feje tetejére állt. A kétszintes épületet feltérképezve könnyen úgy érezhetjük magunkat, mintha egy Tim Burton filmbe csöppentünk volna. A szürreálisan vicces kaland alkalmával nagy valószínűséggel a vakáció legemlékezetesebb képei születnek majd meg.

Fotó: szallas.hu

2. Balatoni Bob Szabadidőpark, Balatonfűzfő

A lurkók garantáltan imádni fogják a lecsúszást a fűzfői hegyoldalon és a csodálatos kilátás minden bizonnyal a felnőtteket is elvarázsolja majd. A kézenfekvő bobozás mellett ingyenes játszótér és kilátó, valamint egy fitneszpark is igénybe vehető, de a bevállalósabbak akár paintballozni is tudnak.

3. Balatoni Múzeum, Keszthely

A majdnem száz éves, neobarokk stílusú épület megannyi emléknek otthona, melyek a magyar tenger környékének vaskos néprajzi, természettudományi és történeti kincsét tárják a látogató elé. Mindenkinek erősen ajánlott, aki a lángosoknál és vízibicikliknél egy kicsivel mélyebb betekintést szeretne nyerni a Balaton kulturális és természeti életébe.

4. Csukás István Színház, Balatonszárszó

Az egykori kertmozi helyén 2011-ben nyitotta meg kapuit a szárszói Csukás István Színház, amely kicsiket és nagyokat egyaránt vár előadásaira és koncertjeire. Bár vannak kifejezetten felnőtteknek szóló darabok, a repertoár nagyobb része a Csukás-életműhöz igazodva mégiscsak a gyerekeknek kedvez.

Fotó: fidelio.hu

5. Afrika Múzeum, Balatonederics

Nagy Endre zoológus nevéhez kötődik Balatonederics kuriózuma, az Afrika Múzeum, aki 1984-ben költözött vissza edericsi villájába Tanzániából. A személyes tárgyak, trófeák, bundák és preparált állatok mellett élő tevék, struccok, zebrák és bivalyok is megelevenítenek egy keveset a fekete kontinens életérzéséből a Balaton partján.

+1. Állatkert, Veszprém

Egy borúsabb nyári napon az egész család számára aligha van alkalmasabb célpont a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparknál vagy, ahogy a köznyelv emlegeti: a veszprémi állatkertnél. A széles spektrumon felvonultatott állat- ás növényfajok megismerése egyaránt elképesztően érdekes felnőttek és gyerekek számára is. Az állatkert rengeteget fejlődött az elmúlt években, amely jól tetten érhető a kifutók méretét, kivitelezését és az állatok életkörülményeit tekintve.

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó

A vízálló laminált padlókról röviden

A padlóburkolatok között nagyon sok eltérés lehet. Nem csupán megjelenésükben, mintázatukban, hanem anyaguk
Elolvasom

Egy robotpilóta időt spórol neked a marketingben is!

Már nem álom, hogy akkor is pénzt keress, amikor éppen nem dolgozol. A marketing automatizálása éppen ezt j
Elolvasom

Ezekben tud segíteni egy kiváló online marketing szakember

Egy online marketing szakember profi a maga területén, épp ezért nyugodtan kérhetjük a segítségét, ha haték
Elolvasom