5+1 balatoni terasz, ahová mindig megéri kiülni

5+1 balatoni terasz, ahová mindig megéri kiülni

Mindannyiunk nagy örömére végre megnyithatták kapuikat a vendéglátóipari egységek, amelyeknek teraszai és kerthelyiségei egy csapásra váltak a belföldi idegenforgalom csomópontjaivá. Most a Balaton környéki helyek szinte végtelen listájáról mazsoláztunk párat a teljesség igénye nélkül.

1. Tölgyes Kúria

A 19. század végén épült, de utoljára 2018-ban korszerűsített épület a Badacsony lankái között elterülő magyar tenger fenséges látványával kecsegteti az érdeklődőket, természetesen a kifogástalan minőségű ételek és italok mellett.

Fotó: Tölgyes Kúria / Facebook

2. Mala Garden – Mandara Café & Lounge

Újra megnyílt a siófoki Mala Garden is, amely szolid, keleties hangulatával, különleges eleganciájával és fogásaival vált a déli part látogatóinak kedvencévé. Terasza közvetlenül a vízparton van, ahová megéri előre helyet foglalni.

Fotó: Mala Garden / Facebook

3. Tópart Hotel és Étterem

Mindjárt a Balaton partján találjuk a Tópart Éttermet. Balatonvilágos üdülő negyedében, a város középpontjában ülhetünk be egy ínycsiklandozó ebédre vagy kávéra. A magával ragadó hangulat garantált már a látvány miatt is.

Fotó: Tópart Étterem / Facebook

4. Laposa Birtok

A Laposa Birtok borterasza a Badacsony déli oldalán jelenleg felújítás alatt áll ugyan, de aggodalomra semmi ok! Ugyanis a munkálatok ideje alatt pop-up kisbusz áll a fröccsre szomjazó kirándulók rendelkezésére! A kilátás pedig továbbra is páratlan!

Fotó: Laposa Birtok / Facebook

5. Port étterem & panzió

Nem titok, hogy szerkesztőségünk egyik nagy kedvence a Port Balatonmáriafürdőn, ahol a kiszolgálás és a választék egyaránt példaértékű. A hajókikötő miliőjénél varázslatosabb helyszínt pedig keresve sem találhatnánk egy finom fogás vagy ital elfogyasztásához.

Fotó: Port / Facebook

+1. Vígmolnár Csárda

Mielőtt megindulnánk Csopak egyik legnépszerűbb éttermébe, előbb ajánlatos asztalt foglalni, mert a telt ház borítékolható. Ennek oka a minőségi ételekben rejlik, amelyek elsősorban a mai, modern, magyar konyhára reflektálnak.

Fotó: Vígmolnár / Facebook
Fotó: hellovidek.hu

Kapcsolódó

Holnap veszi kezdetét a Tour de Hongrie

Május 12-én, vagyis holnap rajtol el a Tour de Hongrie, Magyarország legnagyobb szabású kerékpáros versenye
Elolvasom

Mérföldkőhöz érkezett a Szászi Birtok

A Szászi Birtok, az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka megújult arculattal vág neki a 2021-es sz
Elolvasom

Nekem a Balaton food truckkal jelentkeztek Ördög Nóráék, amíg az új hely elkészül

Igencsak felkavarta Nánási Pál és Ördög Nóra népszerű kisboltja az állóvizet Balatonakarattyán. A hatalmas
Elolvasom